REAL LIFE WHO

Μετά την Ellie Goldstein, η Beth Matthews είναι το επόμενο μοντέλο με σύνδρομο Down που κλέβει καρδιές και εντυπώσεις


JTeam

4 Φεβρουαρίου 2022

Μετά την Ellie Goldstein, η Beth Matthews είναι το επόμενο μοντέλο με σύνδρομο Down που κλέβει καρδιές και εντυπώσεις
Instagram/ bbcnews
«Επιτέλους άνοιξε ο δρόμος για την επανάσταση στη συμπερίληψη», λέει η μητέρα της Beth, Fiona, βλέποντας την κόρη της που έχει σύνδρομο Down να κατακτά τον κόσμο του modelling μετά την Ellie Goldstein.

Η 22χρονη Beth Matthews από το Swansea της Ουαλίας αποφάσισε να ασχοληθεί με τον κόσμο του modelling αφότου η ξαδέρφη της, την παρότρυνε να εμπνευστεί από το παράδειγμα της Ellie Goldstein, που έγινε το μοντέλο με σύνδρομο Down του οίκου Gucci.

Η Beth πήγε στο ίδιο πρακτορείο με την Ellie, το Zebedee, το οποίο είναι γνωστό ότι επιλέγει μοντέλα που βιώνουν τον αποκλεισμό από τον χώρο της μόδας. Μεταξύ αυτών, είναι τα άτομα με αναπηρίες και τα άτομα που ανήκουν στην LGBTQ+ κοινότητα.

Από τότε που το πρακτορείο έκανε δεκτή την αίτησή της, η 22χρονη έχει συμμετάσχει σε αρκετές φωτογραφήσεις ενώ απολαμβάνει να μεταμορφώνεται στον φακό. Όπως αναφέρει η manager του Zebedee, Ella Singleton-Redmond: «Ψάχναμε άτομα, όχι μόνο όμορφα αλλά που θα φαίνονται φανταστικά μπροστά στην κάμερα και η Beth ταίριαζε σε όλα τα κουτάκια».

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα άτομα με σύνδρομο Down ανέρχονται στα 47.000. Η Ella Singleton-Redmond αναφέρει σχετικά: «20% του πληθυσμού μας ζει με κάποια μορφή αναπηρίας, ορατή ή μη, οπότε αυτά τα άτομα πρέπει να εκπροσωπούνται και στον χώρο της μόδας. Έχουν αλλάξει πολλά πάνω σ' αυτό αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα».

Η μητέρα της Beth λέει πως «ήταν ώρα για περισσότερη συμπερίληψη» αυτών των ατόμων. Όπως προσθέτει:

«Η επανάσταση επιτέλους συνέβη και είμαι πολύ χαρούμενη που η κόρη μου θα είναι μέρος αυτής. Όταν γεννήθηκε, ξέραμε ότι οι ζωές μας θα άλλαζαν και θα γίνονταν δύσκολες. Στην πραγματικότητα, συνέβη το αντίθετο».

Η Beth έχει ήδη ασκήσει την τέχνη του modelling για έναν οίκο νυφικών και δηλώνει ενθουσιασμένη κι έτοιμη να ασχοληθεί και με άλλα πράγματα στον χώρο. Όπως λέει, αυτά που έχει λατρέψει μέχρι τώρα, είναι «τα μαλλιά, το make-up και τα ρούχα».

Η ίδια αποφάσισε να γίνει μοντέλο για να «αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση» αλλά έχει ακόμη πολλούς στόχους που έχουν σχέση με το Hollywood. Ο δρόμος για εκείνη και το ταλέντο της, όπως φαίνεται, είναι διάπλατα ανοιχτός για να εξελίξει τις ικανότητές της, καταρρίπτοντας κάθε στερεότυπο που συνοδεύει την αναπηρία της.