CELEBRITIES

«Ποτέ δεν ήμασταν ελεύθερες»: Οι Serena και Venus Williams, στην πιο ιδιαίτερη συνέντευξη ως τώρα


JTeam

17 Φεβρουαρίου 2022

«Ποτέ δεν ήμασταν ελεύθερες»: Οι Serena και Venus Williams, στην πιο ιδιαίτερη συνέντευξη ως τώρα
Οι supestars του τένις δε μίλησαν για τίτλους, ούτε για τουρνουά, αλλά για την οικογένειά τους

Oι αδελφές Williams δίνουν συνεντεύξεις όταν έχουν κάτι να πουν. Δε χρειάζεται να προωθήσουν τον εαυτό τους, όλοι τις γνωρίζουμε πια. Γνωρίζουμε ότι είναι κορυφαίες, ότι άνοιξαν τον δρόμο για τις μαύρες τενίστριες, πως εδώ και δύο δεκαετίες δεν έχουν σταματήσει στιγμή να αγωνίζονται. Η Serena και η Venus μίλησαν μαζί στο Harper’s Bazaar US, έκαναν φανταστική φωτογράφιση και δεν αναφέρθηκαν σε τίτλους, ούτε σε τουρνουά – μίλησαν για την ταινία King Richard, την παραγωγή της οποίας ανέλαβαν μαζί, τη ζωή με την πατρική τους οικογένεια και, φυσικά, τον μπαμπά τους.

«Δε νομίζω πως ο κόσμος σκέφτηκε ποτέ τι γινόταν στη ζωή μας, πριν γίνουμε επαγγελματίες αθλήτριες», είπε η Venus. «Δεν είναι μία ταινία για το τένις», πρόσθεσε η Serena. «Είναι μία ταινία για την οικογένεια».

Μέσω του King Richard, είδαμε τι συμβαίνει στον πυρήνα μίας αφροαμερικανικής οικογένειας. Παράλληλα, είδαμε κάτι «απόλυτα μοναδικό», σύμφωνα με τις Williams. Γιατί μπορεί να είχαν ομοιότητες με τις οικογένειες της μαύρης κοινότητας – τη δυνατή μητέρα, τον τρυφερό πατέρα, τις αρχές, την υπερπροσατευτικότητα – αλλά είχαν και αυτό το «κάτι» που τους ξεχώριζε.

«Νομίζω ότι το King Richard είναι σαν το Iron Man και πως υπάρχουν κι άλλες ιστορίες γύρω του. Το επόμενο, προφανώς, θα είναι η ιστορία της Venus και υπάρχουν πάντα οι ιστορίες των τριών άλλων αδελφών μας, μετά είναι της μαμάς και μετά είναι η ιστορία της Serena. Όταν το σκέφτομαι, το βλέπω να γίνεται σαν αυτό που μάθαμε με τους υπερήρωες», είπε η Serena.

Το King Richard είχε στόχο όχι να δείξει τι κατάφεραν οι Williams, αλλά τη σημασία των επιτευγμάτων τους. Τι πραγματικά έκαναν για τους γονείς τους, τους οποίους «νιώσαμε σαν να γνωρίζουμε καιρό», όπως έχει αναφέρει ο σκηνοθέτης, Reinaldo Marcus Green. Είδαμε τα φιλιά, τις αγκαλιές, τα καθημερινά «σ’ αγαπώ», τον τρόπο με τον οποίο ο πατέρας πίεσε τις κόρες του.

«Πολλοί μας ρωτάνε πώς γίνεται να παίζουμε τένις για τόσον καιρό», εξήγησε η Serena. «Είναι γιατί δε μεγαλώσαμε σ’ ένα περιβάλλον που το αποστρέφονταν».

Ο μπαμπάς των κοριτσιών αποφάσισε, το 1991, να ακυρώσει τη συμμετοχή τους σε παιδικό διαγωνισμό «για να μην καταρρεύσουν» και να επικεντρωθούν στα μαθήματά τους. Έκανε επιλογές που θα τις βοηθούσαν να ανακαλύψουν τις αλήθειες που ο υπόλοιπος κόσμος άργησε να αποδεχθεί. «Πάρτε τον χρόνο σας», τους έλεγε. «Θα είστε εντάξει. Μην παίξετε».

«Ο μπαμπάς μου πάντα μας συμβούλευε να κάνουμε σχέδια για το μέλλον. Αν αποτύχεις να σχεδιάσεις, σχεδιάζεις να αποτύχεις», συνέχισε η Serena.

«Ποτέ δεν σχεδιάσαμε απλά να παίξουμε τένις και να είμαστε μόνο τενίστριες. Σχεδιάζαμε να κάνουμε περισσότερα».
Δεν τους αρέσει να μιλούν για την κληρονομιά που θα αφήσουν πίσω τους. Δεν τις ενδιαφέρει τι θα γίνει όταν αποσυρθούν από το τένις, όταν φύγουν από τη ζωή. Όπως εξήγησε η Venus: «Απλά σκέφτομαι ποια είμαι κάθε μέρα, πίσω από κλειστές πόρτες και κάμερες. Και σ’ αυτό επικεντρώνομαι».

«Εμπνέομαι από τους αυτούς που κάνουν τη διαφορά. Λατρεύω το σχέδιο. Μου αρέσει να είμαι μέντορας. Μου αρέσει να περνώ τις γνώσεις μου», συνέχισε. Παλεύει για την ισότητα, το τέλος του μισθολογικού χάσματος στο τένις, στηρίζει τις γυναίκες όσο μπορεί. Κι όταν αποσυρθεί, μαζί με την αδελφή της, θα γίνει bodybuilder. Όντως.

«Μπορεί να είναι ακραίο. Μπορεί να μην γίνει ακριβώς όπως θέλουμε, αλλά ξέρετε. Από πολύ μικρές, το μόνο που κάνουμε, είναι να δουλεύουμε. Οπότε, το να ανακαλύψω αυτήν την ελευθερία με τη Serena, είναι σουρεαλιστικό. Ποτέ δεν ήμασταν ελεύθερες».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.