REAL LIFE WHO

Patrick Demarchelier: Πέθανε ο κορυφαίος φωτογράφος μόδας - 10 εμβληματικά πορτραίτα του


Στεφανία Παπαδημητρίου

1 Απριλίου 2022

Patrick Demarchelier: Πέθανε ο κορυφαίος φωτογράφος μόδας - 10 εμβληματικά πορτραίτα του
O εμβληματικός φωτογράφος έφυγε από τη ζωή στα 78 του

Ο κορυφαίος φωτογράφος μόδας, Patrick Demarchelier, ο οποίος έγραψε ιστορία παντρεύοντας την κομψότητα με την απλότητα, έφυγε από τη ζωή στα 78 του χρόνια.

Γεννήθηκε στη γαλλική πόλη Le Havre και ήταν αυτοδίδακτος. Πήρε την πρώτη του κάμερα στην εφηβεία του και ξεκίνησε να τη χρησιμοποιεί για φωτογραφίες διαβατηρίου και γαμήλια πορτραίτα. Στα 20 του, μετακόμισε στο Παρίσι όπου συνεργάστηκε με τον Ελβετό Hans Feurer, ενώ ξεκίνησε να εργάζεται για την αμερικανική Vogue πριν ακόμη εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη – μάλιστα, πήρε την απόφαση να εγκατασταθεί στις ΗΠΑ λόγω έρωτα, όταν η τότε σύντροφός του θέλησε να κυνηγήσει εκεί την τύχη της κι εκείνος δεν μπορούσε να φανταστεί μια ζωή μακριά της.

Το πρώτο του εξώφυλλο στη Vogue κυκλοφόρησε το 1977, όμως το πιο iconic του ήρθε 12 χρόνια αργότερα, με πρωταγωνίστρια τη Madonna. Εκείνη ήταν και η καλύτερη χρονιά του – έγινε ο προσωπικός φωτογράφος της Diana, η οποία τον ανακάλυψε μέσω του περιοδικού, κι έγραψε ιστορία ως ο πρώτος μη Βρετανός φωτογράφος της βασιλικής οικογένειας.

«Δεν σκέφτηκα να κάνω καριέρα. Δεν το σχεδίασα. Εκείνη ήρθε σ’ εμένα», είχε πει.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, συνεργάτες του εξέφρασαν τη λύπη τους – ανάμεσά τους κι η Amber Valletta, η οποία δήλωσε πως ήταν ένας από τους πρώτους επαγγελματίες του χώρου που συνεργάστηκαν μαζί της. «Είναι η ιστορία της μόδας και της θρυλικής φωτογραφίας. Θα μας λείψει», έγραψε στο Instagram.

Παρακάτω, θα δούμε 10 iconic πορτραίτα του.

Jenny.Gr
Diana, 1995
Jenny.Gr
Cara Delevingne, 2017
Jenny.Gr
Daryl Hannah, 1989
Jenny.Gr
Karlie Kloss, 2014
Jenny.Gr
Diane Kruger, 1994
Jenny.Gr
Chrissy Turlington, 1987
Jenny.Gr
RuPaul, 1998
Jenny.Gr
Gisele Bundchen, 2002
Jenny.Gr
Kate Moss, 1998
Jenny.Gr
Madonna, 1990