REAL LIFE WHO

Beers and Braids: Σε ένα δημοτικό της Αγγλίας, μπαμπάδες μαθαίνουν να φτιάχνουν πλεξίδες στις κόρες τους


JTeam

28 Απριλίου 2022

Beers and Braids: Σε ένα δημοτικό της Αγγλίας, μπαμπάδες μαθαίνουν να φτιάχνουν πλεξίδες στις κόρες τους
Facebook: The Female Quotient/ Source: The Washington Post
«Οι μπίρες και οι πλεξίδες» φαίνεται πως ταίριαξαν απόλυτα αφού το τμήμα άρχισε να προσελκύει πολλούς μπαμπάδες με όρεξη να μάθουν πώς να φτιάχνουν τις πιο στιλάτες πλεξίδες στις κόρες τους. 

Σε μερικές τάξεις δεν χωρούν προκαταλήψεις και στερεότυπα, όπως σε αυτή της Annis Waugh στο St. Albans στην Αγγλία. H Waugh ως δημιουργός του Braid Maidens, παραδίδει μαθήματα εδώ και περίπου έναν χρόνο για το πώς φτιάχνονται οι πιο ωραίες πλεξίδες.

Όταν αποφάσισε να συμμετάσχει σε διάφορα workshops για γονείς σε ένα δημοτικό σχολείο της περιοχής, σκέφτηκε πως κανένας μπαμπάς δεν είχε κάνει εγγραφή στα τμήματα. Τότε ήταν που γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία ενός μαθήματος με τίτλο: "Beers and Braids"!

«Οι μπίρες και οι πλεξίδες» φαίνεται πως ταίριαξαν απόλυτα αφού το τμήμα άρχισε να προσελκύει πολλούς μπαμπάδες με όρεξη να μάθουν πώς να φτιάχνουν τις πιο στιλάτες πλεξίδες στις κόρες τους, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν μια παγωμένη μπίρα.

Οι άπειρες συμμετοχές έκαναν sold out το μάθημε με αποτέλεσμα πολλοί μπαμπάδες να στήνονται στην ουρά για να μπουν στο μάθημα. Η αποστολή της Waugh ήταν να μαθαίνει στους μπαμπάδες τις υφές και τους τύπους των μαλλιών, το σωστό χτένισμα και φυσικά κάθε τεχνική πίσω από την ιδανική πλεξίδα.

Όπως αναφέρει η ίδια στην Washington Post: «Οι άνδρες έκαναν εξάσκηση σε κούκλες και ήταν πολύ ενθουσιασμένοι και αφοσιωμένοι σε αυτό που έκαναν».

Η εξαιρετική ιδέα, που μπήκε σε εφαρμογή και συνάντησε εξαιρετική απήχηση στους άνδρες, διαλύει κάθε στερεότυπο που θέλει τους μπαμπάδες να μένουν αμέτοχοι στην περιποίηση και τη φροντίδα των παιδιών τους.