REAL LIFE WHO

Δολοφονία Caroline: Ειδικός αναλύει τη γλώσσα σώματος του πιλότου σε νέο ντοκιμαντέρ- «Έτριβε με δύναμη τα μάτια του για να δακρύσει»


JTeam

3 Νοεμβρίου 2022

Δολοφονία Caroline: Ειδικός αναλύει τη γλώσσα σώματος του πιλότου σε νέο ντοκιμαντέρ- «Έτριβε με δύναμη τα μάτια του για να δακρύσει»
Η γλώσσα του σώματος του δολοφόνου της 20χρονης από την αρχή πρόδιδε τα ψέματά του, όπως λέει ειδικός στην ανάλυση μη λεκτικών σημάτων

Η υπόθεση της γυναικοκτονίας της Caroline Crouch από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο τον Μάιο του 2021 στα Γλυκά Νερά, μπαίνει ξανά στο μικροσκόπιο σε νέο ντοκιμαντέρ του Discovery+.

Η γλώσσα του σώματος του δολοφόνου της 20χρονης από την αρχή πρόδιδε τα ψέματά του, όπως λέει ειδικός στην ανάλυση των μη λεκτικών σημάτων, τα οποία διαφαίνονταν μπροστά στις κάμερες πριν συλληφθεί. Τότε, μπροστά στους δημοσιογράφους «ξεσπούσε σε κλάματα», αλλά η ενοχή του ήταν φανερή. «Έτριβε με δύναμη τα μάτια για να προκαλέσει δάκρυα», «τα έπιανε και τα πίεζε για να κλάψει» για να πείσει τους πάντες ότι θρηνούσε τον θάνατό της, όπως ισχυρίζεται η εκπομπή του "Real Crime The Murder of Caroline Crouch | A Faking It Special".

Στο "The Murder of Caroline Crouch: A Faking It Special" στο Discovery+, ο Dr Cliff Lansley αναφέρει ότι ο Αναγνωστόπουλος προσπάθησε να «δημιουργήσει την εντύπωση της θλίψης, πιέζοντας με τα δάχτυλά του τη γωνία των ματιών του» για να προκληθούν δάκρυα. Στο τέλος, τραβάει το βλέφαρο τόσο πολύ που γυρίζει από μέσα προς τα έξω. Γυρίζει πίσω εδώ. Έτσι, προσπαθεί πραγματικά να προκαλέσει δάκρυα στα μάτια του επειδή θέλει να απεικονίσει τη θλίψη. Αλλά όταν κοιτάμε ξανά στο πρόσωπό του, δεν υπάρχει καμία ένδειξη θλίψης».

Ένα ακόμη μη λεκτικό σήμα της ενοχής του, σύμφωνα με τον ειδικό είναι ότι ανασήκωσε τον έναν μόνο ώμο. Ο ίδιος λέει ότι στα 30 χρόνια καριέρας του δεν έχει δει ποτέ «ένα ελαφρύ, μονόπλευρο ανασήκωμα των ώμων όταν οι άνθρωποι λένε την αλήθεια».

Ο 34χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον θάνατο της 20χρονης Καρολάιν στο σπίτι τους στις 11 Μαΐου 2021, μπροστά στα μάτια της 11 μηνών τότε κόρη τους Λυδία. Έπειτα, στραγγάλισε τον σκύλο της οικογένειας για να κάνει τη δολοφονία να μοιάζει με διάρρηξη και έχυσε κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στους αστυνομικούς και την οικογένεια της Καρολάιν προτού οι αρχές καταφέρουν να αποκαλύψουν το έγκλημα που είχε επινοήσει και εκτελέσει ο ίδιος, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ντοκιμαντέρ.