REAL LIFE WHO

Η σκηνοθέτις Νάντια Φώσκολου μιλάει για το «Ατσάλι» στο Θέατρο Μεταξουργείο


JTeam

12 Δεκεμβρίου 2022

Η σκηνοθέτις Νάντια Φώσκολου μιλάει για το «Ατσάλι» στο Θέατρο Μεταξουργείο
Με αφορμή το ανέβασμα της παράστασης «Ατσάλι», βασισμένης στο έργο της Rona Munro, η οποία παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Μεταξουργείο, καθίσαμε στο φουαγιέ με τη σκηνοθέτιδα Νάντια Φώσκολου

Μεγάλωσε πηγαίνοντας θέατρο και σε αυτό οφείλει η ίδια το γεγονός ότι κόλλησε το «μικρόβιο». Από τότε δεν σταμάτησε να το «καλλιεργεί». Πέρασε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έπειτα συνέχισε τις σπουδές της πάνω στο θέατρο κάνοντας μεταπτυχιακό στη Σορβόννη. Παράλληλα τελείωσε και τη Δραματική Σχολή Florent. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, βρέθηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στο πλευρό του Γιάννη Χουβαρδά, ενώ η πρώτη της σκηνοθεσία έγινε δεκτή από τον Στάθη Λιβαθινό στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Αργότερα έγινε δεκτή στο τριετές επαγγελματικό Μάστερ Σκηνοθεσίας Θεάτρου του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης και από τη στιγμή που αποφοίτησε σκηνοθετεί μεταξύ Νέας Υόρκης και Αθήνας.

Τον περασμένο Μάιο παρουσίασε την παράσταση «Ατσάλι», η οποία γνώρισε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από κοινό και κριτικούς και γι’ αυτό επαναλαμβάνεται φέτος. Με αφορμή το ανέβασμα αυτό, καθίσαμε στο φουαγιέ μαζί με τη Νάντια και μιλήσαμε για όλα όσα θέλαμε να μάθουμε για την παράσταση που μάς φέρνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο «Μεταξουργείο». Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.