REAL LIFE WHO

Τατιάνα Λύγαρη: Η ιδέα για το Τρένο στο Ρουφ ήταν για την εποχή της ριζοσπαστική


JTeam

3 Απριλίου 2023

Τατιάνα Λύγαρη: Η ιδέα για το Τρένο στο Ρουφ ήταν για την εποχή της ριζοσπαστική
Η ηθοποιός και σκηνοθέτις «ταξιδεύει» έδώ και 25 χρόνια με μια vintage αμαξοστοιχία και θεωρεί τα ταξίδια με τρένο «μαγικά»

Πριν από περίπου 25 χρόνια, μια υποβαθμισμένη και ξεχασμένη συνοικία της Αθήνας έμελλε να ενταχθεί ξανά στον “χάρτη” της πόλης, αφού το όραμα της Τατιάνας Λύγαρη, μετέτρεψε έναν ιστορικό συρμό σε πολυχώρο θεάτρου, μουσικής και εστίασης – μοναδικό στον κόσμο. Έκτοτε, νέα καλλιτεχνικά σχήματα, φεστιβάλ, άνθρωποι αδιάκοπα δουλεύουν και «βάζουν μπροστά» τις μηχανές του, με το Τρένο στο Ρουφ να διαγράφει μια σημαντική καλλιτεχνική διαδρομή μέχρι και σήμερα.

Το ραντεβού μας με την Τατιάνα Λύγαρη δόθηκε στο Τρένο στο Ρουφ, σε ένα από τα βαγόνια του θεατρικού της “σπιτιού”, πίνοντας καφέ και τρώγοντας κέικ. Την ημέρα της συνάντησής μας, τη συζήτησή μας διέπνεε μια νοσταλγική και καθόλα ρομαντική διάθεση – ομολογώ πως το σκηνικό του εσωτερικού του τρένου βοηθούσε πολύ σε αυτό. Και ποιος δεν έχει συνδέσει το ταξίδι με το τρένο με κάποια στιγμή ή σκηνή από την παιδική του ηλικία;

Εκείνη, με το όνομά της χρόνια και βαθιά συνδεδεμένο με τα τρένα – συχνά μάλιστα την αποκαλούν «κυρία του Ρουφ» – δηλώνει ερωτευμένη μαζί τους και θεωρεί μαγικά τα ταξίδια με αυτά. Από εκείνη την ημέρα της συνάντησής μας όμως, το τρένο νοηματοδοτήθηκε διαφορετικά, αφού στο μεταξύ μεσολάβησε η τραγωδία στα Τέμπη που μούδιασε ολόκληρη τη χώρα και μαζί κι εμάς που λίγες ημέρες πριν είχαμε αυτή την υπέροχη κουβέντα καθισμένες αντικριστά σε ένα κουπέ. Παρ’ όλα αυτά, από εκείνη την κουβέντα στο τρένο, που στην άγνοιά μας μοιραστήκαμε όμορφες σκέψεις και λόγια, θα κρατήσουμε την ρομαντική εκείνη διάθεση που για λίγο μάς ταξίδεψε πίσω στον χρόνο · στα πρώτα βήματα της Τατιάνας Λύγαρη στον χώρο, στο ξεκίνημα του Τρένου στο Ρουφ και στην παράλληλη καλλιτεχνική πορεία που διαγράφουν μαζί μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr