REAL LIFE WHO

Αυστραλία: Οι «πιο ευτυχισμένες γυναίκες στον κόσμο» είναι οι Granny Grommets και σερφάρουν στα κύματα


JTeam

13 Ιουλίου 2023

Αυστραλία: Οι «πιο ευτυχισμένες γυναίκες στον κόσμο» είναι οι Granny Grommets και σερφάρουν στα κύματα
ABC Great Southern: Olivia Di Iorio
Κάθε Παρασκευή, οι Granny Grommets σερφάρουν πάνω στα κύματα

Αν τύχει και βρεθείς κάποια Παρασκευή, στη διάσημη Middleton Beach στην πόλη Άλμπανι της Αυστραλίας, είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις ένα πλήθος από γιαγιάδες να παίζουν με τα κύματα και να ζουν την καλύτερη ζωή τους. Με στολές κατάδυσης και πολύχρωμες σανίδες στο χέρι, χαρίζουν χαμόγελα στον φακό και αν είσαι πάνω από 50, μπορείς να γίνεις κι εσύ μέλος της ομάδας τους.

Οι Granny Grommets έχουν βασικές δεξιότητες για να σερφάρουν στο κύμα, βρίσκοντας το καλύτερο χόμπι μετά τη σύνταξη. Η Κρις Όφερ είναι πάνω από 80 και είναι Granny Grommet εδώ και 23 χρόνια.

«Ποτέ πριν, δεν είχα τη δυνατότητα να πάω κοντά στον ωκεανό γιατί ήμασταν αγροτική οικογένεια», αναφέρει, προσθέτοντας: «Η συνταξιοδότηση ήταν ό,τι καλύτερο για μένα».

«Πιστεύω ότι οι Granny Grommets είναι οι πιο ευτυχισμένες γυναίκες στον κόσμο, και είμαι πολύ τυχερή που είμαι μέρος της ομάδας τους»

Η Κρις περνάει καλά με τις υπόλοιπες σέρφερ και απολαμβάνει «κάθε λεπτό από την εμπειρία». Πριν μερικά χρόνια, διαγνώστηκε με λέμφωμα μη Hodgkin (NHL). Η εμπειρία μετά τις χημειοθεραπείες που έπρεπε να κάνει, της προσφέρει μια ασυναγώνιστη «αίσθηση ελευθερίας».

Ανάμεσα στις Granny Grommets, είναι και η Val Parker και περιγράφει την αίσθηση του να κυνηγάς τα κύματα, ως «εκπληκτική». Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως στην αρχή συμμετείχαν μόνο 18 γυναίκες και τώρα έχουν φτάσει να ανέρχονται στις 90.

Η όλη μαγεία κρύβεται σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μελών, στο «ότι κάνεις αυτό που πραγματικά αγαπάς». Ειδικά «αν τα μάτια σου είναι κόκκινα και το νερό τρέχει από τη μύτη σου», τότε έχεις καταφέρει να ζήσεις το 100% της εμπειρίας που μοιράζονται οι Granny Grommets, σερφάροντας στα κύματα.