REAL LIFE WHO

Η Σίφαν Χασάν ξανά για το αδιανόητο, αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο


JTeam

8 Αυγούστου 2023

Η Σίφαν Χασάν ξανά για το αδιανόητο, αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο
Το όνομα της Σίφαν Χασάν το έχουμε δει αρκετές φορές στην ίδια πρόταση με τη λέξη «απίστευτο» ή «αδιανότητο». Στη Βουδαπέστη αναμένεται να γραφτούν πολλές ακόμη τέτοιες προτάσεις, για μία αθλήτρια που δεν αποτυγχάνει ποτέ να μας εντυπωσιάζει

Η θεωρία λέει πως το ανθρώπινο σώμα έχει όρια, πράγμα που έχει αποδειχθεί ορισμένες φορές. Ορισμένοι εκ των μεγαλύτερων αθλητών που έχουν υπάρξει ποτέ υποστηρίζουν το αντίθετο. Η Σίφαν Χασάν δεν έχει χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσει τα λόγια της για να «πει» πως δεν υπάρχουν όρια αφού οι πράξεις της το φωνάζουν.

Στους Ολυμπιακούς του Τόκιο την είδαμε να κάνει το αδιανότητα. Αγωνίστηκε σε τρία αγωνίσματα, μάλιστα στον προκριματικό των 1500μ. έπεσε αλλά κατάφερε να σηκωθεί, να τερματίσει πρώτη και να προκριθεί στον τελικό στον οποίο θα κατακτούσε το χάλκινο μερικές ώρες αργότερα. Χρυσή Ολυμπιονίκης στα 10.000μ., χρυσή Ολυμπιονίκης και στα 5.000μ. και όλα αυτά μέσα σε έξι μέρες. Το απίστευτο κατόρθωμά της, τότε, είχε καταφέρει να αφήσει τους φαν του στίβου με το στόμα ανοιχτό και όχι άδικα, βέβαια, αφού άλλοι πασχίζουν όλη τους τη ζωή να κατακτήσουν ένα Ολυμπιακό μετάλλιο και η Χασάν κατέκτησε τρία, σε μία διοργάνωση. Ήταν η στιγμή που από τον χώρο του αθλητισμού ήρθε ακόμη μία απόδειξη πως το ανθρώπινο σώμα δεν έχει όρια.

Η Χασάν έπειτα έκανε και το ντεμπούτο της στον μαραθώνιο, το οποίο ήταν πιο εντυπωσιακό από αυτό που θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Κέρδισε τον major μαραθώνιο του Λονδίνου με 2:18.33 και ενώ μάλιστα σταμάτησε σε ένα σημείο της διαδρομής για να κάνει μερικές διατάσεις, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο. Διαβάστε τη συνέχεια στο Gazzetta Women.