REAL LIFE WHO

Σταυρούλα Χαλέμου στο GWomen: «Θα αφήσω για φέτος τις πανελλήνιες ώστε να κυνηγήσω το όνειρό μου στις καταδύσεις»


JTeam

15 Οκτωβρίου 2023

Σταυρούλα Χαλέμου στο GWomen: «Θα αφήσω για φέτος τις πανελλήνιες ώστε να κυνηγήσω το όνειρό μου στις καταδύσεις»
metal
Η 17χρονη ταλαντούχα πρωταθλήτρια των καταδύσεων Σταυρούλα Χαλέμου, μιλά στο Gwomen για το… παραγκωνισμένο άθλημα των καταδύσεων, τους μεγάλους στόχους που έχει βάλει στην καριέρα της και την θυσία που αποφάσισε να κάνει στην φετινή σχολική χρονιά, ώστε να κυνηγήσει το μεγάλο όνειρό της που είναι το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό, αλλά και μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι καταδύσεις μπήκαν στη ζωή μας το 2004 με εκείνο το ανέλπιστο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Μπίμη και Συρανίδη.

Εκ τότε, αν και δόθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να αναπτυχθεί το άθλημα, όχι μόνο δεν έγινε τίποτα, αλλά έχει φτάσει από το 2012 να μην έχει καν εκπρόσωπο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό βέβαια είναι το λιγότερο, αφού έχει φτάσει στο σημείο να μην έχει πάνω από δύο κατάλληλα κολυμβητήρια σε όλη τη χώρα κι ενώ οι (λίγοι) ρομαντικοί προσπαθούν να το κρατήσουν όρθιο, φέρνοντας παιδιά στο άθλημα. Το πρόβλημα όμως είναι πως οι πισίνες δεν είναι κατάλληλες και έτσι δεν μπορούν να αναπτυχθούν τα παιδιά για να φέρνουν διακρίσεις.

Ούτε… μπάτζετ υπάρχει φυσικά για προετοιμασίες στο εξωτερικό αν και την ίδια ώρα, διοργανώσεις εντός συνόρων έρχονται και μάλιστα αρκετές, σε όλα τα άλλα αθλήματα του υγρού στίβου. Στις καταδύσεις χωρίς κατάλληλο χώρο, ούτε… βαλκανικό πρωτάθλημα δεν έχει γίνει. Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen.