REAL LIFE WHO

Η «γιαγιά Μέιβ» κάνει τον γύρο της Σκωτίας στη μνήμη των παιδιών της και μαζεύει χρήματα για τον καρκίνο


JTeam

9 Νοεμβρίου 2023

Η «γιαγιά Μέιβ» κάνει τον γύρο της Σκωτίας στη μνήμη των παιδιών της και μαζεύει χρήματα για τον καρκίνο
Αφού έχασε τα τρία της παιδιά, η 85χρονη Μέιβις Πάτερσον έκανε 1.000 μίλια (1609.34 χιλιόμετρα) με ποδήλατο γύρω από τη Σκωτία. Όσο ποδηλατούσε καθημερινά για περίπου έναν μήνα, έφερνε στη σκέψη της χαρούμενες αναμνήσεις με τα παιδιά της και παράλληλα συγκέντρωνε χρήματα για για φιλανθρωπική οργάνωση που ασχολείται με τον καρκίνο

Η ποδηλασία για την Μέιβις Πάτερσον έγινε κάτι περισσότερο από μία απλή συνήθεια ή έναν τρόπο άσκησης. Η «γιαγιά Μέιβ», όπως την αποκαλούν, έκανε την ποδηλασία απαραίτητο κομμάτι της ζωής της και σχεδόν λόγο ύπαρξης καθώς μετά από μερικά τραγικά γεγονότα χρειάστηκε να βρει ένα νέο νόημα στη ζωή της. Η Πάτερσον, που σήμερα είναι 85 ετών, έχασε τα τρία της παιδιά μέσα σε τέσσερα χρόνια (2012-2016) και βρήκε έναν λόγο για να ζει μόνο όταν ανέβηκε ξανά στο ποδήλατο και ξεκίνησε να κάνει πετάλι.

«Αν δεν είχα το ποδήλατό μου, και αυτό είναι τρομερό να το λέω, δεν νομίζω ότι θα ήθελα να ζήσω» δήλωσε στο CNN Sport και συνέχισε: «Το να χάνεις ολόκληρη την οικογένειά σου είναι απλά απίστευτο. Η κόρη μου είπε κάποτε, επειδή είχε πεθάνει ένας φίλος της: "Ω, μαμά, φαντάσου να χάνεις ένα παιδί". Της απάντησα: "Το ξέρω. Δεν θα μπορούσα να το φανταστώ". Όλα τα δικά μου παιδιά έχουν φύγει.

Ήταν δύσκολο αλλά τα κατάφερα και οι άνθρωποι λένε: "Ω, είσαι δυνατή" αλλά δεν ξέρω από πού προέρχεται η δύναμη. Με ρωτούν και δεν ξέρω. Τα καταφέρνω, το ποδήλατό μου με βοηθάει και έχω υπέροχους φίλους».

Έχοντας προηγουμένως συνηθίσει να τρέχει μαραθωνίους και ημιμαραθωνίους, η Πάτερσον άρχισε να κάνει ποδήλατο όταν τα γόνατά της άρχισαν να έχουν προβλήματα.

Άρχισε να θέτει στον εαυτό της προκλήσεις, όπως για παράδειγμα το 2008 που διέσχισε με ποδήλατο τον Καναδά μαζί με μια φίλη της, αν και ένα μέρος της διαδρομής το έκανε μόνη της όταν η φίλη της αντιμετώπισε προβλήματα υγείας. Αργότερα, το 2019, διέσχισε με το ποδήλατο το μήκος της Μεγάλης Βρετανίας, από το νοτιότερο σημείο της στο Lands End έως το βορειότερο σημείο της στο John O'Groats, και έγινε η γηραιότερη γυναίκα που ολοκλήρωσε ποτέ τη διάσημη διαδρομή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen