REAL LIFE WHO

Ήρα Κατσούδα: Είμαι politically correct, χωρίς να το έχω επιδιώξει


JTeam

15 Ιανουαρίου 2024

Ήρα Κατσούδα: Είμαι politically correct, χωρίς να το έχω επιδιώξει
Τι κοινό μπορεί να έχουν το ΔΕΠΥ, οι τοξικές σχέσεις και ο νομός Ηλείας; Είναι όλα ζητήματα που απασχολούν την Ήρα Κατσούδα στην τρίτη σόλο παράστασή της, “Μίνιμαλ”. Με αφορμή την “πιο εσωτερική και παράλληλα σουρεαλιστική” δουλειά της, μιλήσαμε με την stand up comedian για όλα αυτά (και πολλά ακόμα)

Η Ήρα Κατσούδα έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Α.Π.Θ, κλασική μουσική, χορό, υποκριτική, ενώ είχε δουλέψει και στον χώρο της διαφήμισης για πολλά χρόνια. Οι περισσότεροι βέβαια την γνωρίσαμε ως stand up comedian, κατά πάσα πιθανότητα χάρη στις σόλο παραστάσεις της “Xωρίς Γλουτένη” και “Για γυναίκα, καλή είναι”, oι οποίες έχουν ανέβει και στο YouTube με εκατοντάδες χιλιάδες views – και εδώ να πω ότι το “Χωρίς Γλουτένη” ήταν ο,τι καλύτερο είδα κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας.

Από την πρώτη της σόλο παράσταση έχουν περάσει εφτά χρόνια και η Ήρα πλέον θεωρείται από τους “βετεράνους” της εγχώριας σκηνής. Έζησε το ελληνικό stand up, όταν βρισκόταν ακόμα σε “βρεφικό στάδιο”, όπως αφηγείται και η ίδια, και σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μίας σκηνής, που μόνο περήφανους μάς κάνει ως κοινό.

Από την περασμένη χρονιά, έχει ξεκινήσει τις παραστάσεις στον Μικρό Κεραμεικό, όπου παρουσιάζει την τρίτη σόλο δουλειά της, με τίτλο “Μίνιμαλ” – την “πιο εσωτερική και πιο σουρεαλιστική παράσταση” που έχει γράψει, όπως λέει και η ίδια, η οποία μάλιστα γνωρίζει τόση επιτυχία, που έχει πάρει ήδη παράταση μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου. Με αφορμή το “Μίνιμαλ”, εμείς μιλήσαμε μαζί της για το stand up, το ΔΕΠΥ, την πολιτική ορθότητα και πολλά ακόμα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr