REAL LIFE WHO

99χρονη κολυμβήτρια κατέρριψε 3 παγκόσμια ρεκόρ σε μία μέρα - «Όταν αγωνίζομαι δεν σκέφτομαι τίποτα»


JTeam

26 Ιανουαρίου 2024

99χρονη κολυμβήτρια κατέρριψε 3 παγκόσμια ρεκόρ σε μία μέρα - «Όταν αγωνίζομαι δεν σκέφτομαι τίποτα»
IG @swimkamloops
Φορά ακουστικό βαρηκοΐας, ζει με βηματοδότη εδώ και 25 χρόνια και τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο στο να πραγματοποιήσει το όνειρό της

Μια 99χρονη Καναδή κολυμβήτρια έσπασε τρία παγκόσμια ρεκόρ στην ηλικιακή της κατηγορία, σε αθλητική διοργάνωση για ηλικιωμένους ερασιτέχνες κολυμβητές, αλλά θεωρεί πως είναι «τεμπέλα» επειδή προπονείται μόνο δύο φορές την εβδομάδα. Ο λόγος για την Μπέτι Μπράσελ, η οποία έσπασε το ρεκόρ στα 400 μέτρα ελεύθερο, στα 50 μέτρα ύπτιο και στα 50 μέτρα πρόσθιο, στη διοργάνωση Victoria Masters Swim Club Meet που διεξήχθη στη Βρετανική Κολούμπια.

Παρά το γεγονός πως δεν είναι ακριβώς 100 ετών, κατηγοριοποιήθηκε στην ηλικιακή ομάδα 100-104 ετών, καθώς ο αγώνας γινόταν με βάση το έτος γέννησης και η Μπράσελ γεννήθηκε το 1924. «Μου αρέσει πολύ η κολύμβηση. Λατρεύω την αίσθηση του να γλιστράω μέσα στο νερό, με κάνει να νιώθω πολύ καλά», δήλωσε στον Guardian μετά τη νίκη της.

«Όταν αγωνίζομαι δεν σκέφτομαι τίποτα»

Παρά το απίστευτο κατόρθωμά της, εξακολουθεί να θεωρεί πως είναι «τεμπέλα», καθώς δεν κάνει προπόνηση όσο συχνά θα ήθελε. «Δεν σκέφτομαι καν τα ρεκόρ. Απλά κολυμπάω. Απλά κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Και αν είναι ένα ρεκόρ, ωραία. Αν κερδίσω, χαίρομαι που κερδίζω. Αλλά αν έχω έναν καλό χρόνο, είμαι πιο χαρούμενη», τόνισε στη συνέντευξή της.

«Όταν αγωνίζομαι δεν σκέφτομαι τίποτα. Τίποτα. Απλά μετράω τους γύρους για να ξέρω πόσοι μου έμειναν. Πάντα ψάχνω να βρω έναν ρυθμό που να μπορώ να διατηρήσω. Ζητάς πολλά από το σώμα σου σε αυτούς τους αγώνες. Και στην τελική ευθεία, ε, τα δίνω όλα».

Η ίδια ξεκίνησε να ασχολείται στα μέσα δεκαετίας του 1960 με την αγωνιστική κολύμβηση και έχει τρία παιδιά, 69, 72 και 74 ετών. Φορά ακουστικό βαρηκοΐας, ζει με βηματοδότη εδώ και 25 χρόνια και τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο στο να πραγματοποιήσει το όνειρό της.