REAL LIFE WHO

Η 4η σεζόν Emily in Paris ανήκει στον Γιουτζένιο Φραντσεσκίνι - Ποιος είναι ο Ιταλός ηθοποιός που όλοι μιλούν για εκείνον


JTeam

17 Σεπτεμβρίου 2024

Η 4η σεζόν Emily in Paris ανήκει στον Γιουτζένιο Φραντσεσκίνι - Ποιος είναι ο Ιταλός ηθοποιός που όλοι μιλούν για εκείνον
Unsplash
Ο 32χρονος Γιουτζένιο Φραντσεσκίνι μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας σε αυτή τη σεζόν, γι'αυτό και μάθαμε λίγα περισσότερα πράγματα για εκείνον

Το δεύτερο μέρος της τέταρτης σεζόν του Emily in Paris έγινε διαθέσιμο στο Netflix, στις 12 Σεπτεμβρίου. Η ιστορία μάς άφησε ξανά με ένα ερωτηματικό να πλανάται, σχετικά με το ειδύλλιο της Έμιλι και του Γκαμπριέλ, που δεν θα το κρύψουμε, μας έχει κουράσει. Αν και υποψιαζόμαστε τι μέλλει γενέσθαι για το μέλλον αυτών των δύο στη σειρά, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε πως η προσθήκη του Μαρσέλο Μουρατόρι, ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και αν μας ρωτάτε, θα θέλαμε περισσότερο να στεριώσει η Έμιλι μαζί του, παρά με τον Γκαμπριέλ. Ο Ιταλός ηθοποιός, πάντως, έφερε έναν άλλο αέρα στην σειρά, μία νότα ανανέωσης θα λέγαμε, που το Emily in Paris χρειαζόταν.

Μάλιστα, μαζί με τον Μαρσέλο πήραμε και μια ωραία δόση Ιταλίας, γιατί εντάξει, φαντασμαγορικό το Παρίσι, αλλά σαν την ρομαντική και γραφική Ρώμη, δεν μπορεί να συγκριθεί. Γνώμη μας.

Στα δικά μας, όμως, και συγκεκριμένα στον γοητευτικό Γιουτζένιο Φραντσεσκίνι, που υποδύεται τον Μαρσέλο, ο οποίος κατάφερε να κάνει τους θαυμαστές του Emily in Paris να μιλούν για εκείνον, κι εμάς να αναζητάμε περισσότερες πληροφορίες.

Τι μάθαμε λοιπόν για τον Γιουτζένιο Φραντσεσκίνι;

Μάθαμε πως σε δύο ημέρες θα γίνει 33 ετών και πως γεννήθηκε στη Βερόνα της Ιταλίας. Η σχέση του με την υποκριτική ήρθε από μικρή ηλικία, αφού και οι δύο γονείς του είναι ηθοποιοί. Μάλιστα, σε παλαιότερη συνέντευξη του, στο Vanity Fair Italia, ο Γιουτζένιο Φραντσεσκίνι είχε δηλώσει πως «ανακάλυψα το πάθος μου για την υποκριτική χάρη στον πατέρα μου, έναν Βερονέζο γιο αγροτών, ο οποίος αποφοίτησε από την Ιατρική αλλά τα παράτησε όλα για να γίνει ηθοποιός του δρόμου».

Ο παππούς του, βέβαια, δεν συγχώρησε ποτέ τον πατέρα του Γιουτζένιο Φραντσεσκίνι γι'αυτήν του την απόφαση. Οι γονείς του γνωρίστηκαν στην Μπολόνια, με την μητέρα του τότε να κάνει παιδικό θέατρο. «Ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο, και ήμουν μαζί τους σε όλο αυτό», είπε στην ίδια συνέντευξη ο ηθοποιός.

Έτσι, ο Γιουτζένιο Φραντσεσκίνι μεγάλωσε ακολουθώντας τους ανάμεσα στη Βερόνα και το εξωτερικό, ειδικά στην Ισπανία, όπου εκεί παρακολούθησε την τρίτη δημοτικού. «Είμαι λίγο τσιγγάνος, έχω ταξιδέψει πολύ και αυτό ήταν ένα θεμελιώδες μέρος της εκπαίδευσης μου».

Στην ηλικία των 21 ετών, ο Ιταλός ηθοποιός έδωσε μια ειλικρινή συνέντευξη, στο πλαίσιο προώθησης της ταινίας, Una famiglia perfetta, μιλώντας για την παιδική του ηλικία. «Ήμουν πάντα μόνος. Πέρασα τα παιδικά μου χρόνια ταξιδεύοντας τον κόσμο με τους γονείς μου. Και ακόμα και όταν ήμασταν κολλημένοι σε ένα μέρος, απομονωνόμουν. Μερικές φορές με άφηναν στη γιαγιά μου για μήνες. Ήμουν καλό και υπάκουο παιδί, μέχρι τα δεκαπέντε μου. Σε εκείνο το σημείο, αποφάσισα να μείνω και να πάω στο γυμνάσιο στη Βερόνα. Και έκανα όλα όσα δεν είχα κάνει ποτέ πριν».

Τελικά, ο πατέρας του τον συμβούλεψε να ακολουθήσει μια καριέρα στον κινηματογράφο, αφού το θέατρο του δρόμου δεν ήταν μια βιώσιμη επιλογή. «Δεν πίστευα ότι θα πάω στην οντισιόν, μόνο 18 στους 800 πέρασαν. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν, ήμουν με τον μπαμπά σε ένα bed and breakfast στο Μπιλμπάο. Ήταν η πρώτη φορά που τον είδα να κλαίει».

Οι κινηματογραφικές παραγωγές στην Ιταλία

Στα τέλη πια της εφηβείας του, ο Γιουτζένιο Φραντσεσκίνι μετακόμισε στη Ρώμη για να σπουδάσει στο Centro Sperimentale di Cinematografia, τη διάσημη εθνική σχολή κινηματογράφου της Ιταλίας, που δέχεται λίγους υποψηφίους κάθε χρόνο. Όσο ήταν φοιτητής, έλαβε τους πρώτους μεγάλους ρόλους του. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ιταλός ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές, συμπεριλαμβανομένων των Grand Hotel, Medici, Back Home, Non mi lasciare, Black Out-Vite Sospese και Màkari.

Σπουδαία διάκριση για τον Γιουτζένιο Φραντσεσκίνι, ήρθε το 2014, όταν και έλαβε το βραβείο Guglielmo Biraghi από το Ιταλικό Εθνικό Συνδικάτο Κινηματογραφικών Δημοσιογράφων, για τις ρομαντικές ταινίες, Sapore di te και Maldamore.

Ο ρόλος του στο Emily in Paris

Και φτάνουμε στην επιτυχημένη σειρά του Netflix, Emily in Paris, όπου ο Γιουτζένιο Φραντσεσκίνι εμφανίζεται στο δεύτερο μέρος. Αυτό δηλαδή που κυκλοφόρησε προ ολίγων ημερών στην πλατφόρμα.

Μιλώντας στο People, o Γιουτζένιο Φραντσεσκίνι εξήγησε πως ο ρόλος του στο Emily in Paris ήταν ένα απροσδόκητο δώρο. «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Όταν με επέλεξαν, γύριζα μια τηλεοπτική σειρά εδώ στην Ιταλία, οπότε δεν είχα χρόνο να συνειδητοποιήσω τι συνέβαινε».

Όσον αφορά τη συνεργασία του με τη Λίλι Κόλινς, ο ηθοποιός είπε πως γρήγορα τα πήγαν καλά. «Δούλευα με τη Λίλι όλη την ώρα, οπότε, ναι, είναι η πιο στενή μου φίλη από τη σειρά».

Ο Γιουτζένιο Φραντσεσκίνι αποκάλυψε και ποια ήταν η αγαπημένη του σκηνή στη σειρά, λέγοντας πως ήταν στην Fontana di Trevi. «Είδα τη Fontana di Trevi εντελώς άδεια για πρώτη φορά στη ζωή μου μόνο για εμάς. Ήταν ένα μεγάλο συναίσθημα. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που θα κρατήσω για πάντα στο μυαλό και την καρδιά μου».

Η σχέση του με τα social media

Το 2018 είχε δηλώσει στο L'Officiel Italia πως η σχέση του με τα social media δεν είναι καλή. «Δεν είμαι πολύ ενεργός, δεν μου αρέσουν τόσο. Δεν μου αρέσει να ζω συνδεδεμένος, αλλά πρέπει να το κάνω για τη δουλειά. Πρόσφατα άνοιξα το προφίλ μου στο Instagram. Ξέρω ότι είναι μέρος του ‘παιχνιδιού’». Πρόσθεσε σε εκείνο το σημείο, μάλιστα, πως δεν είχε smartphone, εξηγώντας πως: «Δεν είμαι κατά της ψηφιακής εξέλιξης, καταλαβαίνω πόσο χρήσιμη είναι, αλλά δεν πρέπει να εισβάλλει σε προσωπικούς, δημόσιους χώρους».

Όπως και να ‘χει, ο Γιουτζένιο Φραντσεσκίνι κρατά την ιδιωτική του ζωή μακριά από τα social media, ακόμα και σήμερα. Πλην ελάχιστων περιπτώσεων, όπου έχει ανεβάσει φωτογραφίες με το παιδί του. Ναι, ο Ιταλός ηθοποιός είναι πατέρας από το 2018. Με την σύντροφό του, της οποίας το όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της σειράς, I Medici, το 2016. Όταν γεννήθηκε ο γιος τους, ο Γιουτζένιο Φραντσεσκίνι είχε πει σε συνέντευξή του πως ο γάμος δεν είναι στα πλάνα του, δεν είναι κάτι που τον ενδιαφέρει και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να μην έχει αλλάξει γνώμη.