REAL LIFE WORKING GIRL

Τα πιο σημαντικά λάθη που κάνετε σε μια συνέντευξη για δουλειά


7 Ιουνίου 2017

coffee-notebook-pencil-work-desk-163131.jpeg

Δίνετε στημένες απαντήσεις. Πριν από κάθε συνέντευξη είναι λογικό να έχετε προετοιμαστεί, όμως είναι εξίσου σημαντικό να δείχνετε φυσιολογικοί και έξυπνοι. Πρέπει να δείξετε ότι είστε ο εαυτός σας και όχι ότι δίνετε ψεύτικες και στημένες απαντήσεις.

Δεν δείχνετε ότι θέλετε πραγματικά τη δουλειά. Οι εργοδότες συνήθως μιλάνε με εκατοντάδες ανθρώπους ώστε να διαλέξουν τον κατάλληλο για τη θέση εργασίας. Έτσι αν δεν δείξετε πόσο πολύ θέλετε τη δουλειά, υπάρχει ο κίνδυνος να περάσετε απαρατήρητοι. Ενώ αν μεταδώσετε το πάθος σας για τη συγκεκριμένη δουλειά, αυτός ο ενθουσιασμός θα λάμψει κατά τη διάρκεια της συνομιλίας σας. Το πάθος είναι σημαντικό.

Δεν δείχνετε τα προσόντα σας. Ένα σύνηθες φαινόμενο είναι ότι δίνετε ένα βιογραφικό πλούσιο, αλλά όταν φτάσει η ώρα της συνέντευξης η συζήτηση δεν έχει ενδιαφέρον. Όμως σημασία δεν έχει μόνο αυτά που γράφετε στο βιογραφικό σας, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να τα υποστηρίζετε κιόλας. Μπορεί να ντρέπεστε ή να μη νιώθετε άνετα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αλλά πρέπει να σκεφτείτε ότι είναι το χέρι σας να δείξετε ότι αξίζετε και έχετε όλα τα προσόντα για αυτή τη δουλειά.

Διαβάστε επίσης: Πώς να γράψετε ένα βιογραφικό χωρίς επαγγελματική εμπειρία

Ασχολείστε με το κινητό σας. Αν το τηλέφωνο σας χτυπήσει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, είναι δείγμα έλλειψης επαγγελματισμού. Πριν μπείτε για συνέντευξη σιγουρευτείτε ότι έχετε βάλει στη σίγαση ή ακόμα καλύτερα ότι έχετε απενεργοποιήσει το κινητό σας, ώστε ο εργοδότης να έχει την αμέριστη προσοχή σας.

Γνωρίζοντας πλέον τα πιο συχνά λάθη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, προσπαθήστε να τα αποφύγετε ώστε να έχετε με το μέρος σας τις πιθανότητες να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα