Οι καλύτερες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το στρες στη δουλειά

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018
adult-blond-blur-789703.jpg

Τελειώστε πρώτα τις δύσκολες δουλειές. Με το που πάτε στο γραφείο προσπαθήστε να διεκπεραιώσετε τα πιο περίπλοκα καθήκοντα από την αρχή της ημέρας, ώστε να μην έχετε άγχος εάν θα τα προλάβετε.  

Κάντε διάλλειμα και βγείτε από το γραφείο. Είτε πρόκειται για μια γρήγορη βόλτα γύρω από το τετράγωνο είτε απλά σηκωθείτε από το γραφείο σας, η μετακίνηση είναι ζωτικής σημασίας για τη νοημοσύνη σας. Επιδιώξτε να τεντώνεστε κάθε μια ώρα, έτσι ώστε να αποβάλετε το στρες.

Διαβάστε εδώ: Οι καλύτερες συμβουλές για να εντυπωσιάσετε τον προϊστάμενό σας

Μιλήστε για λίγο με ένα φίλο σας. Η κοινωνικοποίηση είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αποσπάσετε τον εαυτό σας από τις καθημερινές ανησυχίες, οπότε καλέστε έναν φίλο να συνομιλήσει για λίγα λεπτά.

Απλά αναπνεύστε. Εστίαση στην αναπνοή σας για λίγα λεπτά για να ανοίξετε τους πνεύμονές σας και να ηρεμήσετε το μυαλό σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε διαλογισμό - 10 μόνο βαθιές αναπνοές θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε.

Δημιουργήστε μια λίστα ανησυχιών. Αν είστε πολύ αγχωμένοι προσπαθήστε να καταγράψετε όλες σας τις ανησυχίες για να ταξινομήσετε τις σκέψεις σας.

Δημιουργήστε έναν ευχάριστο χώρο εργασίας. Ο χώρος που εργάζεστε μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη διάθεσή σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι το γραφείο σας είναι καθαρό και όμορφα διακοσμημένο ώστε να σας ευχαριστεί όταν το βλέπετε.

Ξεκουράστε για λίγο τα μάτια σας. Κάντε ένα διάλειμμα από την οθόνη του υπολογιστή και απλά κοιτάξτε έξω από το παράθυρο ή ακούστε μουσική.