Σε αυτές τις χώρες οι κάτοικοι κοιμούνται περισσότερο, εργάζονται λιγότερο και ζουν περισσότερο

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Ακούμε πολλά για την ισορροπία εργασίας / προσωπικής ζωής, αλλά η επίτευξή της μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες χώρες οι οποίες έχουν καταφέρει να ισορροπήσουν την προσωπική ζωή με την δουλειά. Ας δούμε ποιες είναι αυτές. 

Σύμφωνα με τον Δείκτη Lifestyle Sleep Junkie , το Ηνωμένο Βασίλειο έρχεται στην 17η από τις 141 χώρες για την καλύτερη ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής στον κόσμο. Ο Δείκτης Lifestyle Sleep Junkie καταρτίστηκε χρησιμοποιώντας παράγοντες όπως ο μέσος αριθμός ωρών εργασίας και ετήσιας άδειας σε κάθε χώρα, το ποσοστό των ανθρώπων που κοιμούνται καλά, η ευτυχία των ανθρώπων σε κάθε χώρα και το προσδόκιμο ζωής τους.

 
Το Λουξεμβούργο βγαίνει στην κορυφή, χάρη εν μέρει σε ένα σύστημα όπου οι εργοδότες τείνουν να ανταμείβουν το προσωπικό με μεγαλύτερη ετήσια άδεια καθώς μεγαλώνουν. Οι εργαζόμενοι άνω των 55 ετών λαμβάνουν κατά μέσο όρο ετήσια άδεια μετ 'αποδοχών 36 ημερών.

Η Αυστρία και η Δανία τοποθετούν στη δεύτερη και την τρίτη αντίστοιχα. Και οι δύο χώρες δίνουν στους εργαζομένους τουλάχιστον 25 ημέρες άδειας μετ 'αποδοχών ετησίως - πέντε περισσότερο από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Τέλος οι ΗΠΑ εμφανίζονται χαμηλότερα στη λίστα στη θέση 87, εν μέρει επειδή δεν εγγυώνται στους εργαζόμενους καθόλου ημέρες άδειας μετ 'αποδοχών και εν μέρει λόγω του υψηλού βαθμού δυσκολίας του ύπνου.