REAL LIFE WORKING GIRL

8 πράγματα που θα σας βοηθήσουν την πρώτη μέρα στη νέα σας δουλειά


3 Σεπτεμβρίου 2020

8 πράγματα που θα σας βοηθήσουν την πρώτη μέρα στη νέα σας δουλειά

Λένε ότι η πρώτη εντύπωση πρέπει να είναι άριστη κυρίως όσον αφορά σε θέματα εργασίας. Μάθετε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε για να δώσετε την καλύτερη δυνατή εντύπωση την πρώτη σας μέρα στη δουλειά.

Κοιμηθείτε καλά. Αν έχετε το χρόνο, δέκα μέρες πριν ξεκινήσετε να δουλεύετε προσπαθήστε να κοιμηθείτε καλά. Φροντίστε να ξυπνάτε νωρίς ακόμα κι αν δεν υπάρχει λόγος. Ειδικά αν είστε από τους ανθρώπους που ζουν τη νύχτα, αυτό είναι ένα πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε. Κανείς δεν θέλει να βλέπει μπροστά του νυσταγμένα πρόσωπα που χασμουριούνται συνεχώς.

Τσεκάρετε τη διαδρομή προς το χώρο εργασίας σας. Είτε χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο, είτε τα μέσα ή ακόμα και ποδήλατο καλό θα ήταν να κάνετε τη διαδρομή από το σπίτι προς τη δουλειά μία φορά πριν ξεκινήσετε και να την χρονομετρήσετε.

Φάτε ένα καλό πρωινό. Η κάθε εταιρεία έχει τη δικιά της συνήθεια όσον αφορά το γεύμα. Κι εσείς δεν τη γνωρίζετε φυσικά. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να φύγετε χορτάτε από το σπίτι και να έχετε μαζί σας crackers ή μπάρες δημητριακών που ίσως φανούν χρήσιμα μέσα στη μέρα.

Βρείτε το κατάλληλο ντύσιμο. Πρέπει να απαρνηθείτε έστω για τις ώρες που είστε στη δουλειά τα άνετα t-shirts και τα σκισμένα τζιν. Πρέπει να είστε ευπρεπώς ντυμένοι κι ακόμα κι αν το προφίλ της εταιρίας επιτρέπει ένα πιο casual ντύσιμο μην το παρακάνετε. Ειδικά για τις γυναίκες, πρέπει να αποφεύγουν το προκλητικά ρούχα. Στενά φορέματα και κοντές φούστες ταιριάζουν καλύτερα στη βραδινή σας έξοδο.

Κρατήστε σημειώσεις. Οι πληροφορίες της πρώτης μέρες θα είναι πολλές και σίγουρα χρήσιμες για τις επόμενες μέρες. Τα ονόματα των συναδέλφων, πληροφορίες για τη λειτουργία των συσκευών, ενδοεταιρικά τηλέφωνα αποτελούν αρκετές πληροφορίες. Οπότε καλό θα ήταν να κρατάτε σημειώσεις έτσι ώστε να μη χρειαστεί να ρωτήσετε δεύτερη φορά.

Αυτοσυγκράτηση. Οτιδήποτε κι αν σας προκαλέσει υπερβολικές αντιδράσεις, πρέπει να το ξεπεράσετε. Ο θυμός και τα νεύρα φυσικά θα είναι άγνωστα για εσάς στο γραφείο κυρίως τις πρώτες μέρες. Επιπλέον δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δυσανασχετείτε. Δείξτε πρόθυμος σε ότι κι αν σας αναθέσουν. Μάλλον υπέρ σας θα λειτουργήσει.

Ρωτήστε όταν δεν ξέρετε κάτι. Προσπαθήστε να εκμαιεύσετε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για να βγάλετε σε πέρας μία δουλειά την ώρα που σας την αναθέτουν. Διαφορετικά μην ντραπείτε να ρωτήσετε. Τυχόν λάθος θα σας κοστίσει περισσότερο. Καλό θα ήταν επίσης να δείχνετε πρόθυμοι κι όταν δεν απασχολείστε με κάτι προσφερθείτε για βοήθεια. Σίγουρα θα εκτιμηθεί μία τέτοια κίνηση.

Επικοινωνήστε ουσιαστικά με τον προϊστάμενό σας. Επιδιώξτε να έχετε επαφή πρόσωπο με πρόσωπο με τον προϊστάμενό σας και να μάθετε να συζητάτε μαζί του αναλυτικά για το θέμα που έχετε καταπιαστεί. Μία επιτυχημένη στρατηγική μπορεί να επιτευχθεί μόνο με σωστή συνεργασία από κοινού.