REAL LIFE WORKING GIRL

Τα 3 βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι σωστοί leaders το 2022


JTeam

7 Ιανουαρίου 2022

Τα 3 βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι σωστοί leaders το 2022
Mario Gogh on Unsplash
Τι χρειάζεται να αλλάξει, για να μην πάθουμε burnout μία ακόμη χρονιά

Η τηλεργασία έκανε δυναμική επιστροφή και οι αλλαγές της τελευταίας διετίας στον χώρο εργασίας, φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν. Οι εργαζόμενοι έχουν διαφορετικές απαιτήσεις, πια, και ήρθε η ώρα να προσαρμοστούν τα υψηλότερα ιστάμενα στελέχη στη νέα πραγματικότητα.

Παρακάτω, θα δούμε τα 3 βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι leaders το 2022. Θα μπορέσουν να ανταποκριθούν καλύτερα τόσο στις ανάγκες της αγοράς, όσο και των συνεργατών τους, ενώ όλοι θα χαίρονται να πηγαίνουν στη δουλειά - έστω κι αν αυτή γίνεται από το σαλόνι τους.

Κατανόηση

Είναι καιρός να μάθουμε να ακούμε ο ένας τον άλλο. Δεν υπάρχει μία στρατηγική που να εφαρμόζεται το ίδιο αποτελεσματικά σε όλους, καθένας είναι διαφορετικός και οι leaders χρειάζεται να αναγνωρίσουν, να σεβαστούν και να κατανοήσουν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της ομάδας τους.

Feedback

Είναι απαραίτητο ζητάμε feedback από τους εργαζομένους και να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε – δεν μπορούν να προσαρμόζονται μόνο εκείνοι στις δικές μας απαιτήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, θα δουν κι οι ίδιοι πόσο σημαντική είναι η άποψή τους, θα γίνουν πιο παραγωγικοί και το κλίμα της ομάδας θα γίνει πιο ευχάριστο για όλους.

Σωστή χρήση της τεχνολογίας

Η πανδημία ανάγκασε πολλές εταιρείες να επενδύσουν σε νέα εργαλεία και λύσεις, προκειμένου να διατηρηθεί η συνεννόηση και η παραγωγικότητα των εργαζομένων. Τώρα που επιστρέφουμε στο γραφείο του σπιτιού, χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία ώστε να εργαζόμαστε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά. Αν αυτοματοποιηθούν οι βασικές εργασίες και αφήσουμε τους υπαλλήλους να ασχοληθούν περισσότερο με το πραγματικό τους αντικείμενο, θα αποφύγουμε το burnout που τόσοι βιώσαμε το 2021.