REAL LIFE WORKING GIRL

Τα 4 φαινομενικά αρνητικά χαρακτηριστικά που οδηγούν σε επαγγελματική επιτυχία


JTeam

28 Ιανουαρίου 2022

Τα 4 φαινομενικά αρνητικά χαρακτηριστικά που οδηγούν σε επαγγελματική επιτυχία
Avel Chuklanov on Unsplash
Κι όμως, το ακατάστατο γραφείο σας ίσως είναι το μεγαλύτερό σας πλεονέκτημα

Πολύ συχνά, η επαγγελματική μας ζωή δεν έχει καμία σχέση με την προσωπική. Για παράδειγμα, χαρακτηριστικά που η κοινωνία θεωρεί αδυναμίες, είναι εξαιρετικά πλεονεκτήματα στον χώρο εργασίας. Αυτός είναι και ο λόγος που, ακόμη και στον κύκλο μας, βλέπουμε ότι οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι, είναι εκείνοι που υποτιμήσαμε.

Παρακάτω, θα δούμε 4 χαρακτηριστικά που έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε ως αρνητικά, αλλά τα διαθέτουν οι πιο ικανοί υπάλληλοι.

Ακαταστασία

«Αν το τακτοποιημένο γραφείο είναι σημάδι οργανωμένου μυαλού, τότε το άδειο γραφείο τι δείχνει;», είχε πει ο Einstein. Και ποιοι είμαστε εμείς για να διαφωνήσουμε;

Thomas Edison, Mark Twain και Steve Jobs είναι ορισμένοι από τους πιο ακατάστατους και ταυτόχρονα επιτυχημένους ανθρώπους. Πολλές φορές, η έλλειψη οργάνωσης είναι σημάδι δημιουργικότητας και καινοτόμου σκέψης – παράλληλα, δείχνει ότι προτεραιότητά μας είναι η εργασία μας και όχι η διακόσμηση του γραφείου μας.

Εσωστρέφεια

Για κάποιον λόγο, έχουμε μάθει ότι οι εσωστρεφείς άνθρωποι είναι και αδύναμη, θεωρούμε ότι χρειάζονται βοήθεια από τους εξωστρεφείς για να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες. Κι όμως, η εσωστρέφεια είναι ένα από τα δυνατότερα χαρακτηριστικά των σωστών υπαλλήλων, καθώς σκέφτονται πολύ, είναι εξαιρετικοί στην επίλυση προβλημάτων και δεν αποσπώνται από τυχαίες συζητήσεις.

Άγχος

Κάτι που πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας, όσον αφορά στο άγχος, είναι πως το βιώνουν πολύ περισσότεροι απ’ ό,τι πιστεύουμε. Το παραγωγικό άγχος, μάλιστα, κάνει καλό στη δουλειά γιατί δίνει ενέργεια στους εργαζομένους, τους κάνει πιο παραγωγικούς και λύνουν γρηγορότερα τα προβλήματα, χωρίς να χασομερούν.

Τεμπελιά

Ναι, καλά διαβάσατε. Οι τεμπέληδες, επειδή ακριβώς βαριούνται να δουλεύουν όλη μέρα, βρίσκουν τρόπους να ολοκληρώνουν σύντομα και αποτελεσματικά τα σημαντικά projects, ενώ δεν αφιερώνουν σκέψη στις ασήμαντες υποχρεώσεις της ημέρας. Έχουν τις καλύτερες ιδέες για να γλιτώνουν χρόνο και πολύ συχνά φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα.