REAL LIFE WORKING GIRL

Πόσο μιλάτε στη δουλειά; 3 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να μοιραστείτε με συναδέλφους


JTeam

12 Φεβρουαρίου 2022

Πόσο μιλάτε στη δουλειά; 3 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να μοιραστείτε με συναδέλφους
Τι δεν χρειάζεται να γνωρίζουν για εμάς οι συνεργάτες μας; Δείτε παρακάτω τα θέματα που καλό είναι να αποφύγετε στη δουλειά

Είναι αδύνατο να χτίσουμε ισχυρές σχέσεις με τους συναδέλφους μας, χωρίς να τους ανοιχτούμε. Κι αυτό είναι μία τεράστια παγίδα, διότι αν αποκαλύψουμε το λάθος πράγμα, τη λάθος στιγμή, ίσως κάνουμε κάτι καταστροφικό για την καριέρα μας.

Το θέμα είναι να προλάβουμε τον εαυτό μας, πριν ξεπεράσουμε τα όρια. Να καταλάβουμε τι πάμε να κάνουμε και να μας σταματήσουμε. Παρακάτω λοιπόν, θα δούμε 3 βασικά πράγματα που καλό είναι να μείνουν για τους φίλους μας και να μην τα μοιραστούμε στο γραφείο.

Πόσο μισούμε τη δουλειά μας

Εντάξει, κανείς μας δεν προτιμά να εργάζεται από το να κάνει βόλτες ή ψώνια, ή ταξίδια. Αν όμως παραπονεθούμε στο λάθος άτομο για τη δουλειά μας, ίσως ρισκάρουμε περισσότερα απ΄όσα πιστεύουμε. Κάνοντας κάτι τέτοιο, φέρνουμε αρνητική ενέργεια στην ομάδα και δείχνουμε στον διευθυντή μας πως ίσως χρειάζεται να αναζητήσει κάποιον με περισσότερη όρεξη.

Την πραγματική μας γνώμη για κάποιον συνάδελφο

Δεν είναι δική μας δουλειά να κρίνουμε πόσο ικανοί είναι οι συνάδελφοί μας. Ακόμη κι αν πιστεύουμε τα χειρότερα για κάποιον, ο χώρος εργασίας μας είναι το τελευταίο μέρος που θα έπρεπε να μοιραστούμε αυτήν τη γνώμη. Αυτόματα θα δείξουμε αναξιόπιστοι και όλοι θα αναρωτιούνται τι λέμε πίσω από την πλάτη τους.

Πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις

Η πολιτική και η θρησκεία ήταν ανέκαθεν δύο θέματα που δημιουργούσαν εντάσεις και πρέπει να προσέχουμε πολύ με ποιον τα θίγουμε, ειδικά στη δουλειά. Μία απλή διαφωνία μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, αν τόσο εμείς, όσο κι ο συνομιλητής μας είμαστε πεισματάρηδες και δεν κάνουμε πίσω. Επειδή, μάλιστα, κανείς μας δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη για κάτι τόσο σημαντικό, ας συμφωνήσουμε πως θα διαφωνήσουμε με κάποιους κι ας προχωρήσουμε τη ζωή μας, χωρίς την ανάγκη να κάνουμε τους πάντες να υιοθετήσουν τις απόψεις μας.