REAL LIFE WORKING GIRL

Δε είστε έτοιμοι να πάτε στη δουλειά; 3 tips για μία παραγωγική Δευτέρα


JTeam

21 Φεβρουαρίου 2022

Δε είστε έτοιμοι να πάτε στη δουλειά; 3 tips για μία παραγωγική Δευτέρα
Alessandro Bianchi on Unsplash
Πώς να γίνουμε πιο παραγωγικοί, όταν ο φόρτος εργασίας είναι τεράστιος και το μυαλό μας βρίσκεται ακόμη στο Σαββατοκύριακο;

Η Δευτέρα ήρθε για μία ακόμη φορά, το μυαλό μας είναι στο Σαββατοκύριακο και δεν έχουμε καμία όρεξη να πάμε στο γραφείο. Το κάνουμε, ωστόσο. Και πρέπει να είμαστε παραγωγικοί, να αδράξουμε τη μέρα, γιατί ακολουθούν τέσσερις εξίσου απαιτητικές.

Παρακάτω, θα δούμε 3 tips που θα μας γεμίσουν θετική ενέργεια και θα κάνουν τη μέρα πιο εύκολη – για να μη μετράμε αντίστροφα από τώρα, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.

Σημειώνουμε τα πάντα

Μπορεί να επικρατήσει χάος στο μυαλό μας, κι αυτό δεν το θέλουμε. Οι σκέψεις μας είναι πολλές, το ίδιο κι οι ιδέες μας. Αν αρχίσουμε να σημειώνουμε τα σημαντικά, για να μην τα ξεχάσουμε, αλλά και τις ερωτήσεις που έχουμε προς συναδέλφους, τα διάφορα projects που έχουμε αναλάβει, δε θα χαθούμε και θα τα βάλουμε όλα σε τάξη.

Βάζουμε προτεραιότητες

Έχουμε τη λίστα με τις υποχρεώσεις της μέρας, όλες φαίνονται σημαντικές. Το κλειδί είναι να βρούμε ποια είναι η σημαντικότερη, και να ξεκινήσουμε από αυτήν. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε στον εαυτό μας μία ερώτηση: Αν πρέπει να αναλάβουμε μόνο ένα πράγμα αυτήν τη στιγμή και να αφήσουμε όλα τα άλλα στην άκρη, ποιο θα ήταν αυτό; Τι πρέπει να επιλυθεί άμεσα;

Καθαρίζουμε το μυαλό μας

Δυστυχώς, δεν υπάρχει γρήγορη λύση για αυτό. Όταν βλέπουμε ότι έχουμε μείνει πίσω και μας πιάνει αυτό το άγχος, ο πανικός πως δεν θα τα καταφέρουμε, τα πράγματα χειροτερεύουν. Πρέπει διαρκώς να μας θυμίζουμε ότι έχουμε τον έλεγχο και το μόνο που χρειάζεται, είναι να βάλουμε τις σκέψεις μας σε τάξη. Ο διαλογισμός ίσως βοηθήσει – μερικές σωστές αναπνοές θα επαναφέρουν τον παλμό μας στα φυσιολογικά του και θα νιώσουμε πιο χαλαροί.