WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 πράγματα που θα κάνεις κάθε Κυριακή (για ενέργεια τη Δευτέρα)


Κλέλια Φατούρου

20 Φεβρουαρίου 2022

5 πράγματα που θα κάνεις κάθε Κυριακή (για ενέργεια τη Δευτέρα)
pexels/daniela constantini
Η Κυριακή μπορεί να γίνει η αγαπημένη σου μέρα, αν αποφασίσεις να τη δεις έτσι

Έρχεται η Κυριακή και το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να εξαφανιστούμε κάτω από τα σκεπάσματα και να ξυπνήσουμε τη Δευτέρα.

Αυτό είναι το πιο λάθος attitude. Έτσι χάνουμε την ευκαιρία να κάνουμε reset, να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την εβδομάδα που έρχεται να να απολαύσουμε τις μικρές χαρές. Η Κυριακή φτιάχτηκε για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, κάνοντας απλά αλλά τόσο απαραίτητα πράγματα.

Απολαμβάνουμε μία βόλτα ή γεύμα με φίλους

Κάποτε τρώγαμε brunch και τώρα βρισκόμαστε για μεξικάνικο, ταϊλανδέζικο ή μπριζολάκια. Όπου και να πάτε, γιορτάστε την Κυριακή με τον πιο όμορφο τρόπο και μην κρατάτε τις εξόδους μόνο για το Σάββατο.

Χρόνος μόνο για εσένα

Είναι απόλυτα υγιές το να θέλετε να είστε εντελώς μόνη και να μην απαντάτε σε τηλέφωνα. Αν θέλετε να κοιμηθείτε το μεσημέρι, να δείτε την αγαπημένη σας σειρά παρέα με μία κούπα καφέ ή να μην κάνετε απολύτως τίποτα, είναι οκ και δεν χρειάζεται να απολογείστε.

Μαγείρεψε για όλη την εβδομάδα

Ακούγεται κουραστικό, αλλά είναι μείον ένα άγχος μέσα στην εβδομάδα. Φτιάχνετε ένα διατροφικό πλάνο, μαγειρεύετε ή φτιάχνετε σαλάτες για το γραφείο και γλιτώνετε πολύτιμο χρόνο.

Self care

Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη. Απολαμβάνεις τις μάσκες ομορφιάς και τις βλέπεις σαν ιεροτελεστία; Αποβάλεις το άγχος σου μόνο με λίγη yoga ή διαλογισμό; Κάνεις αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια; Να το κάνεις κάθε Κυριακή και να το απολαμβάνεις.

Κράτα ημερολόγιο

Οι σκέψεις μας δεν είναι πάντα ευχάριστες. Υπάρχουν πολύ σκοτεινές μέρες, άλλες που το άγχος χτυπάει ταβάνι και άλλες που δεν έχουμε όρεξη να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Μπορείς να κρατάς κυριακάτικο ημερολόγιο και να καταγράφεις όλες σου τις μέρες, περιγράφοντές τες μόνο με συναισθήματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.