WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Θέλεις να κοιμάσαι καλύτερα; Η yoga, σ'αρέσει δε σ'αρέσει, είναι η λύση


JTeam

7 Φεβρουαρίου 2022

Θέλεις να κοιμάσαι καλύτερα; Η yoga, σ'αρέσει δε σ'αρέσει, είναι η λύση
pexels/andrea piacquadio
Μήπως η yoga είναι η απάντηση στις αυπνίες μας;

Ακολουθείς την ίδια βραδινή ρουτίνα, ξαπλώνεις στο κρεβάτι αλλά αδυνατείς να κοιμηθείς. Και κάπου εδώ μπαίνει στη ζωή σου η yoga.

Πώς μπορεί να μας βοηθήσει στο να κοιμηθούμε καλύτερα; «Ο ύπνος είναι μία λειτουργία του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος, στο οποίο οφείλουμε την πέψη και την ξεκούραση. Η yoga συνδέεται με τη δραστηριότητα αυτού του συστήματος και είναι ό,τι χρειάζεται το σώμα σου για να χαλαρώσει και, εντέλει, να κοιμηθεί.

Φέρνει το νευρικό σύστημα σε ισορροπία

Αυτό που κάνει η yoga είναι να εναρμονίζει το μυαλό με το σώμα. Εν ολίγοι, χαλαρώνει τους κόμπους (σωματικούς και ψυχολογικούς), και μας χαλαρώνει.

Κοιμάσαι σαν πουλάκι

Έρευνα του 2013 που διεξήχθη σε ανθρώπους άνω των 65 ετών, απέδειξε ότι η yoga βελτίωσε την ποιότητα του ύπνου τους και δεν τους έπαιρνε χρόνο να αποκοιμηθούν.

Έρχεσαι σε επαφή με τον εαυτό σου

Αν θες να κοιμηθείς καλά, πρέπει να αφήνεις τα βάρη σου έξω από την κρεβατοκάμαρα. Η yoga σε βοηθά να στέλνεις περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο ενώ παραμένεις ακίνητη και χαλαρή. Κάποιες στάσεις συμβάλουν στην παραγωγή σεροτονίνης και μελατονίνης, πράγμα που σημαίνει ότι και θα κοιμηθείς καλύτερα και θα νιώθεις πιο χαρούμενη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS