Αν έχεις αποφασίσει ότι ο ύπνος θα αλλάξει ριζικά φέτος, υπάρχουν μερικά πολύ απλά tips που θα σε βοηθήσουν προς αυτόν τον στόχο.
Το άγχος παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου μας, αλλά ας βεβαιωθούμε πρώτα ότι δεν κάνουμε κάποιο από τα παρακάτω λάθη και δεν δημιουργούμε πρόβλημα στον ύπνο.
Ξαπλώνουμε ενώ δεν νυστάζουμε
Νομίζουμε λανθασμένα ότι αν ξαπλώσουμε με το ζόρι και στριφογυρίσουμε 1,2, 3 ώρες, τελικά θα μας πάρει ο ύπνος. Τελικά όμως πετυχαίνουμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Αντ'αυτού, μπορούμε να σηκωθούμε και να κάνουμε κάτι που θα μας κουράσει σωματικά ή πνευματικά. Να διαβάσουμε το βιβλιαράκι μας, να απλώσουμε ρούχα, να οργανώσουμε ένα ντουλάπι.
Δεν έχουμε ρουτίνα ύπνου
Το πιο κλασικό λάθος που κάνουμε είναι ότι δεν υπάρχει καμία σταθερότητα στο ωράριο του ύπνου μας. Αν και ο καθένας έχει το δικό του πρόγραμμα και τις συνήθειες, καλό είναι να μην μπερδεύουμε τον οργανισμό μας και να μην διαταράσσουμε τον ύπνο μας. Μερικά καλά tips είναι να αποφεύγουμε τις οθόνες και τα social media μισή ώρα πριν τον ύπνο, να διαβάζουμε και να κοιμόμαστε σωστή θερμοκρασία δωματίου.
Αγχωνόμαστε επειδή δεν κοιμόμαστε
Αν οι αυπνίες δεν είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε επειδή τον χάνουμε, γιατί αυτό θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα. Ας το αποδεχθούμε και ας συνεχίσουμε με τις ζωές μας.
Ο λάθος φωτισμός
Ιδανικά, ας μην έχουμε καθόλου φως στο δωμάτιο που κοιμόμαστε. Αν όμως είναι αναπόφευκτο, προτίμησε κόκκινη λάμπα που μπορείς ακόμα και να χαμηλώσεις.
Πάμε για ύπνο θυμωμένοι
Ο θυμός μας κρατά σε εγρήγορση και ο ύπνος όλο και απομακρύνεται από μπροστά μας. Αν είναι αδύνατον να αποκοιμηθείς, πιες ένα χαλαρωτικό αφέψημα, κάνε διαλογισμό, πήγαινε για περπάτημα, κάνε ένα ζεστό ντους και μετά ξάπλωσε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.