WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Θέλετε να κοιμάστε νωρίτερα; 4 tips να το πετύχετε


Κλέλια Φατούρου

2 Ιανουαρίου 2022

Θέλετε να κοιμάστε νωρίτερα; 4 tips να το πετύχετε
Pexels/cottonbro
Τα απλά tips που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι όσο νωρίς θέλεις

Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα κοιμόμασταν όλοι νωρίς, δεν θα ξυπνούσαμε μέσα στη νύχτα και θα ήμασταν πλήρως ξεκούραστοι την επόμενη μέρα.

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κυρίως σε περιόδους γιορτών, είναι ότι αλλάζουμε το πρόγραμμα ύπνου και διαταράσσουμε τη ρουτίνα μας. Ακόμα και αν δεν μπορέσουμε να βγούμε με φίλους, το Netflix μπορεί να γίνει πολύ καλή αφορμή να χάσουμε πολύτιμες ώρες ύπνου. Αν είστε σε αυτή τη φάση, οι ειδικοί μας προτείνουν μερικά απλά tips που θα μας βοηθήσουν να επανέλθουμε ή απλώς να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας να κοιμούνται νωρίτερα.

Μένουμε στη ρουτίνα

Ξέρω ότι στην πράξη είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να συμβεί. Ναι ναι, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Όταν τηρείς πρόγραμμα ύπνου όλες τις μέρες, κρατάς σε πρόγραμμα το εσωτερικό ρολόι και τον κιρκάδιο ρυθμό σου.

Τα σωστά αξεσουάρ ύπνου

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις καλό στρώμα, μαξιλάρι και τη στάση σώματος που σε βολεύει. Όταν νιώθεις απόλυτη άνεση στο κρεβάτι σου, είναι και πιο πιθανό να κοιμηθείς καλά.

Σωστή θερμοκρασία δωματίου

Η ιδανική θερμοκρασία για να κοιμηθούμε είναι από 19 έως 20.5 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα όμως με έρευνα, το 83% των ζευγαριών κοιμάται είτε σε πολύ κρύο είτε σε πολύ ζεστό δωμάτιο. Και οι δύο συνθήκες μας αποτρέπουν από το να κοιμηθούμε καλά.

Μακριά από το κινητό

Όχι μόνο όταν ξαπλώνουμε, αλλά και αρκετά νωρίτερα. Ιδανικά, απομακρύνσου από το κινητό σου 1 ώρα πριν κοιμηθείς. Έτσι θα αποφύγεις τις οθόνες και το blue light που εμποδίζουν τη μελατονίνη, την ορμόνη του ύπνου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS