UPDATE #NOW

H μέθοδος «4-7-8» που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε σε δευτερόλεπτα


The Jennettes

9 Οκτωβρίου 2021

H μέθοδος «4-7-8» που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε σε δευτερόλεπτα

Ποιος δε χρειάζεται λίγο παραπάνω ύπνο; Έρευνα, άλλωστε, έχει δείξει πως αν κοιμόμαστε λιγότερο απ’ όσο θα έπρεπε, ο εγκέφαλός μας γεμίζει τοξίνες. Παράλληλα, γινόμαστε λιγότερο αποτελεσματικοί – σχεδόν όπως θα ήμασταν αν είχαμε μεθύσει από αλκοόλ. 

Βέβαια, δεν είναι πως χρειαζόμαστε τα παραπάνω για να κοιμηθούμε περισσότερο – δεν είναι πως δεν το θέλουμε, άλλωστε. Απλώς υπάρχουν πολλά που μας απασχολούν. Επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις που τρέχουν, οικονομικά προβλήματα, πανδημία – η λίστα είναι αρκετά μεγάλη. Συχνά μένουμε ξύπνιοι ως αργά γιατί είναι ο μοναδικός χρόνος που έχουμε για τον εαυτό μας. Ή επειδή το μυαλό μας βρίσκεται σε εγρήγορση.

Το παρακάτω τρικ είναι απλό και έχει στόχο να βοηθήσει. Είναι η Μέθοδος «4-7-8», η οποία βασίζεται στην αρχαία φιλοσοφία της yoga και έχει εξεταστεί επιστημονικά. Αφορά την αναπνοή μας και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να διαχειριστούμε το στρες και να ηρεμήσουμε το νευρικό μας σύστημα.

Για να την εφαρμόσουμε, δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Εισπνέουμε από τη μύτη για 4 δευτερόλεπτα.

Βήμα 2: Κρατάμε την αναπνοή μας για 7 δευτερόλεπτα.

Βήμα 3: Εκπνέουμε για 8 δευτερόλεπτα από το στόμα.

Βήμα 4: Επαναλαμβάνουμε για 4 φορές.

Η μέθοδος «4-7-8» μειώνει το άγχος και ηρεμεί το σώμα. Κι όσο πιο συχνά την εφαρμόζουμε, τόσο καλύτερα κι ευκολότερα θα κοιμόμαστε.

jenny.gr