REAL LIFE WORKING GIRL

Πήγες σε συνέντευξη για δουλειά; 5 σημάδια ότι σε έχουν ήδη επιλέξει


JTeam

25 Νοεμβρίου 2022

Πήγες σε συνέντευξη για δουλειά; 5 σημάδια ότι σε έχουν ήδη επιλέξει
pexels
Μπορεί να μην το υποψιάζεσαι καν, αλλά υπάρχουν πολύ ισχυρές ενδείξεις ότι η θέση είναι δική σου

Αν έχεις περάσει από πολλές συνεντεύξεις για δουλειά, ξέρεις καλά πως είναι μια διαδικασία που δεν αποκλείει την ψυχρολουσία. Αν μόλις έφυγες από ένα interview που σε εξέπληξε θετικά και θες να μάθεις τι εντύπωση έκανες, οι ειδικοί σού λένε ότι υπάρχουν μερικά κρυφά σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν ότι σε έχουν ήδη επιλέξει για τη θέση χωρίς να το ξέρεις.

Τα 5 κρυφά σημάδια που δείχνουν ότι κατέκτησες την καρδιά του επόμενου εργοδότη σου, (πριν στο ανακοινώσει), είναι πολύ συγκεκριμένα.

1. Σε καλεί άμεσα για την επόμενη φάση

Ο μελλοντικός σου εργοδότης σκέφτεται ή έχει ήδη αποφασίσει να σε προσλάβει όταν δεν χάνει καθόλου χρόνο για την επόμενη φάση της συνέντευξής σας. Για την ακρίβεια, σε καλεί 1-2 μέρες μετά την πρώτη για να προχωρήσετε τη διαδικασία.

2. Σε συστήνει στην ομάδα

Αν σου κάνουν ένα μικρό tour στον χώρο εργασίας και πηγαίνουν να σε συστήσουν στα μέλη της ομάδας, τότε αυτή είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι σε έχουν ήδη συμπεριλάβει σε αυτή χωρίς να στο έχουν απλά ανακοινώσει.

3. Σε ρωτά αν έχεις πάει και σε άλλη συνέντευξη

Αυτή είναι μια ερώτηση αρκετά σημαντική καθώς φανερώνει ότι ο μελλοντικός σου εργοδότης δεν θέλει να σε χάσει από κάποια αντίπαλη θέση. Έτσι κινεί γρήγορα τις διαδικασίες για να μη σε δελεάσει περισσότερο κάποια άλλη πρόταση.

Jenny.Gr
pexels

4. Θέλει να ξέρει από ποια ημερομηνία θα είσαι διαθέσιμη

Δεν παραλείπει να σε ρωτήσει από πότε μπορείς να ξεκινήσεις. Και αυτή είναι μια ερώτηση που κάνει για να κατοχυρώσει τη συνεργασία μαζί σου πριν σε προλάβει κάποιος άλλους.

5. Σου μιλά σαν να είσαι ήδη στην ομάδα

Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το άτομο που σου πήρε συνέντευξη, έχεις ήδη αποφασίσει να σε προσλάβει. Σου μιλά με οικειότητα και αναφέρει λεπτομέρειες για τη θέση που σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να αποφύγει.