REAL LIFE WORKING GIRL

Γιατί τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη περίοδος για να βρεις δουλειά


JTeam

24 Δεκεμβρίου 2022

Γιατί τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη περίοδος για να βρεις δουλειά
pexels
Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις αν πιστεύεις ότι δεν μπορείς να βρεις δουλειά τέτοια εποχή

Μπορεί να έχεις ήδη δουλειά αλλά να ψάχνεις ένα καλύτερο περιβάλλον ή να μην έχεις και να κυνηγάς τη δουλειά των ονείρων σου. Παρόλο που μπορεί να θεωρείς πως η περίοδος των Χριστουγέννων δεν είναι κατάλληλη για να ψάξεις δουλειά και να κάνεις αναζητήσεις, οι ειδικοί έρχονται να καταρρίψουν τον μύθο.

Οι εργοδότες συνεχίζουν κανονικά να ψάχνουν τους επόμενους υποψήφιους και ίσως χάσεις μια καλή ευκαιρία. Για την ακρίβεια, η περίοδος αυτή είναι ιδανική σύμφωνα με έρευνες, για να αποκτήσεις τη νέα σου θέση. Αν δεν μπορείς να πειστείς, σου έχουμε μερικούς καλούς λόγους.

Ανεβαίνουν περισσότερες αγγελίες

Στο τέλος του χρόνου, οι εταιρείες έχουν μια συνολική εικόνα για το αν θέλουν ή όχι νέους εργαζομένους. Είναι πολύ πιθανό να ανεβαίνουν αγγελίες για δουλειά οπότε έχε ραντάρ για να εντοπίσεις τη θέση που σου ταιριάζει καλύτερα.

Η επικοινωνία γίνεται πιο εύκολα

Tα Χριστούγεννα είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για να βρεις πιο εύκολα τους εργοδότες που θες να προσεγγίσεις. Ακόμη κι αν η περίοδος θεωρείται πιο χαλαρή, οι περισσότεροι βρίσκουν περισσότερο χρόνο για να ασχοληθούν με βιογραφικά και να απαντήσουν σε mail γι' αυτό βγάλε τον καλύτερο σου εαυτό και ίσως λάβεις πολύ σύντομα απάντηση.

Jenny.Gr
pexels

Μπορείς να προετοιμαστείς καλύτερα

Αν στείλεις για δουλειά μες στις γιορτές, θα έχεις όλο τον χρόνο να προετοιμαστείς καλά για πιθανή συνέντευξη αφού οι περισσότερες προσλήψεις γίνονται από τη νέα χρονιά. Αξιοποίησε τον χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου και ενημερώσου όσο περισσότερο μπορείς για τη θέση που διεκδικείς ώστε να είναι οι πιθανότητες υπέρ σου.

Έχεις να αντιμετωπίσεις λιγότερο ανταγωνισμό

Οι περισσότεροι υποψήφιοι «παγώνουν» την αποστολή του βιογραφικού τους τα Χριστούγεννα οπότε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αρπάξεις την ευκαιρία και να στείλεις για τη θέση που σε ενδιαφέρει. Η προσοχή θα είναι στραμμένη επάνω σου και τώρα είναι η ευκαιρία να ξεχωρίσεις.