REAL LIFE WORKING GIRL

3 tips για να οργανώσεις τέλεια τον χώρο που δουλεύεις


JTeam

12 Μαρτίου 2023

3 tips για να οργανώσεις τέλεια τον χώρο που δουλεύεις
pexels
Αν το περιβάλλον βοηθάει, τότε μπορείς να κάνεις υπέροχη δουλειά

Αν κάθε πρωί που ξυπνάς για να πας στη δουλειά, ψάχνεις πώς θα ανακτήσεις τη χαμένη σου όρεξη, δεν αρκεί. Οι ειδικοί καταλήγουν ότι ο χώρος που εργάζεσαι, πρέπει να είναι τέλεια διαμορφωμένος και προσαρμοσμένος στο δικό σου προσωπικό στιλ, έτσι ώστε να επιστρέψει η διάθεση, η δημιουργικότητα και η παραγωγικότητά σου.

H αλήθεια είναι ότι το περιβάλλον, στο οποίο δουλεύουμε, μας επηρεάζει πολύ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Αν επικρατεί χάος γύρω σου, είναι λογικό να αδυνατείς να συγκεντρωθείς ενώ μπορεί να δυσκολεύεσαι να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της δουλειάς.

Ποια είναι λοιπόν τα 3 tips των ειδικών για να διαμορφώσεις τέλεια το γραφείο σου ή γενικά τον χώρο που δουλεύεις;

1. Βάλε τάξη

Αν στο γραφείο σου επικρατεί χαμός, αυτό θα φέρει χάος και στην οργάνωση του κάθε task που έχεις αναλάβει να ολοκληρώσεις. Καθάρισε καλά τον χώρο, τακτοποίησε τα πράγματα σου και βάλε σε προτεραιότητα αγαπημένα αντικείμενα που θες να έχεις κοντά σου όταν νιώθεις ότι πιέζεσαι από τον χρόνο. Αυτό μόνο αποδοτικό μπορεί να είναι ενώ θα εκτοξεύσει τα επίπεδα της δημιουργικότητάς σου.

Jenny.Gr
pexels

Διώξε μακριά οτιδήποτε σου προκαλεί επιπρόσθετη ένταση και άγχος. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να κάνεις την αρχή και να έρθεις πιο κοντά σε αυτό που ορίζεται ως «ιδανικός χώρος εργασίας».

2. Κάντο «ηλιόλουστο»

Το φυσικό φως αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειάς σου και και αυτό αυτομάτως εκτοξεύει τα επίπεδα της παραγωγικότητας. Αν ο χώρος που δουλεύεις, έχει παράθυρα κοντά, φρόντισε να τον «λούζει» ο ήλιος γιατί μαζί με το περιβάλλον θα γίνει πιο φωτεινή και η διάθεσή σου. Φτιάξε ιδανικές συνθήκες σαν να εργάζεσαι έξω στη φύση και θα δεις πως θα μπορείς να δουλεύεις με περισσότερη όρεξη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που χώρες με περισσότερη έκθεση στο ηλιακό φως, έχουν αυξημένα επίπεδα ευτυχίας. Τράβα λοιπόν τις κουρτίνες και άσε τον ήλιο να κάνει τα μαγικά του, ειδικά τις μέρες που δεν έχεις καμία όρεξη για δουλειά.

3. Τοποθέτησε φυτά εσωτερικού χώρου

Αν θες να δουλεύεις με (περισσότερη) όρεξη, μετάτρεψε το γραφείο σου σε έναν mini φυσικό παράδεισο με φυτά εσωτερικού χώρου. Ήξερες ότι οι πιο επιτυχημένες εταιρίες στον κόσμο, επιλέγουν να τοποθετούν φυτά εσωτερικού χώρου στους χώρους εργασίας τους, προκειμένου να αυξήσουν την απόδοση των υπαλλήλων τους; Ώρα λοιπόν, να τα υιοθετήσεις κι εσύ στο γραφείο σου.

Jenny.Gr
pexels

Μελέτες έχουν δείξει ότι η απλή προσθήκη ακόμη και ελάχιστου φυσικού στοιχείου στον εργασιακό μας χώρο, μπορεί να προσφέρει σημαντικά θετικά οφέλη στο προσωπικό ενώ παράλληλα έχει διαπιστωθεί ότι μειώνουν το άγχος και το αίσθημα της κόπωσης.