REAL LIFE WORKING GIRL

5 σημάδια που δείχνουν ότι το εργασιακό σου περιβάλλον δεν είναι τοξικό


JTeam

18 Μαΐου 2023

5 σημάδια που δείχνουν ότι το εργασιακό σου περιβάλλον δεν είναι τοξικό
pexels
Υπάρχουν μερικά σημάδια που φωνάζουν «υγεία»!

Αν έχεις συνηθίσει να ακούς μόνο για τοξικά περιβάλλοντα εργασίας, σου έχουμε καλά νέα καθώς οι ειδικοί συγκέντρωσαν τα στοιχεία εκείνα που κάνουν το περιβάλλον, στο οποίο δουλεύεις, υγιές και καθόλου βλαβερό για την ψυχική σου υγεία.

Αν λοιπόν το εργασιακό περιβάλλον, στο οποίο ανήκεις, έχει το παρακάτω κλίμα, τότε θα πρέπει να νιώθεις τύχη και καλό είναι να το σκεφτείς καλά πριν αποφασίσεις να πας κάπου αλλού.

Τα 5 σημάδια που κάνουν ένα περιβάλλον εργασίας υγιές, είναι τα εξής:

1. Οι εργαζόμενοι δεν φοβούνται. Αντίθετα, διαρκώς εμπνέονται

Αν το περιβάλλον στο οποίο δουλεύεις, είναι παραγωγή δημιουργικών ιδεών και όχι ένα μέρος στο οποίο φοβάσαι να εκφράσεις τις ιδέες σου ή οποιοδήποτε προβληματισμό, τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Αν σε εμπνέει και σε κάνει πιο παραγωγικό, τότε είσαι πολύ μακριά από την εργασιακή τοξικότητα.

2. Όλοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους

Δεν τις πετούν ο ένας στον άλλον αλλά αντίθετα, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του όταν πρέπει με αποτέλεσμα να μη δημιουργείται άσχημο συναδελφικό κλίμα. Όταν λοιπόν κάποιος κάνει ένα λάθος, δεν προσπαθεί να το κρύψει. Το παραδέχεται, ζητάει συγγνώμη και πάει παρακάτω χωρίς να έχει μπερδέψει κόσμο σε μια άδικη κατάσταση.

3. Υπάρχει ομαδικό πνεύμα

Όταν οι εργαζόμενοι δεν λειτουργούν ατομικά αλλά επικρατεί ομαδικότητα, τότε το περιβάλλον είναι μόνο υγιές. Με ομαδικό πνεύμα, είναι πιο εύκολη η επίλυση προβλημάτων και η υλοποίηση κάθε δύσκολου task.

4. Υπάρχει εμπιστοσύνη

Είναι από τα πιο δύκσολα πράγματα σε έναν χώρο εργασίας αλλά όταν επιτυγχάνεται, μπορούν να συμβούν μαγικά πράγματα αφού δεν θα υπάρχει ίχνος καχυποψίας για τις κινήσεις και τις επιλογές των εργαζομένων.

5. Η καλή δουλειά πάντα αναγνωρίζεται

Είναι σημαντικό ο εργοδότης σου να αναγνωρίζει την προσπάθεια και τον κόπο που έχεις καταβάλλει για να φέρεις εις πέρας κάτι οπότε αν τον έχεις βρει, μην σκεφτείς εύκολα να τον αφήσεις.