REAL LIFE WORKING GIRL

5 λεπτομέρειες που καλό είναι να βγάλεις από το βιογραφικό σου


JTeam

31 Μαΐου 2023

5 λεπτομέρειες που καλό είναι να βγάλεις από το βιογραφικό σου
pexels
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσθέσεις στο βιογραφικό σου, τη διεύθυνση του σπιτιού σου αφού η απάντηση έρχεται πάντοτε στο mail σου

Αν ψάχνεις για δουλειά, πόση σιγουριά έχεις ότι το βιογραφικό σου είναι ιδανικά φτιαγμένο; Υπάρχουν σίγουρα κάποιες λεπτομέρειες και πληροφορίες που δεν χρειάζονται οπότε καλό είναι να το τσεκάρεις καλά πριν πατήσεις αποστολή στον ενδεχομένως μελλοντικό σου εργοδότη.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το να διατηρούμε το βιογραφικό μας ενημερωμένο και να είμαστε προσεκτικοί, καθώς ένα faux pas αρκεί για να μας στερήσει τη θέση των ονείρων μας. Ωστόσο, καλό είναι να αφαιρέσεις τα παρακάτω σε περίπτωση που φιλοξενούνται μες στο CV σου.

Πριν πας λοιπόν για συνέντευξη, φρόντισε να μην υπάρχουν στο βιογραφικό:

Η διεύθυνση του σπιτιού σου

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσθέσεις στο βιογραφικό σου, τη διεύθυνση του σπιτιού σου αφού η απάντηση έρχεται πάντοτε στο mail σου. Eίναι μια περιττή πληροφορία. Αντί λοιπόν να δώσεις τη διεύθυνση του σπιτιού σου, βάλε την περιοχή στην οποία ζεις.

Τα "soft skills" σου

Το αν τα πας καλά με την επικοινωνία ή αν είσαι ομαδικό πνεύμα, είναι εξαιρετικά προσόντα αλλά δεν χρειάζεται να τα συμπεριλάβεις στο βιογραφικό γιατί θεωρούνται δεδομένα από τον υποψήφιο μελλοντικό εργοδότη που έχει στα χέρια του το βιογραφικό σου.

Η ηλικία/ οι θρησκευτικές σου πεποιθήσεις κλπ

Είναι παράνομο από το άτομο που σου παίρνει συνέντευξη, να σε ρωτήσει τι ηλικία είσαι, λεπτομέρειες για την ταυτότητά σου όπως και για τις θρησκευτικές σου πεποιθήσεις. Αυτές οι ερωτήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την θέση εργασίας.

Η φωτογραφία σου

Δεν χρειάζεται να βάλεις τη φωτογραφία σου ως συνοδευτική του CV σου. Τα προσόντα, οι δεξιότητες και η εργασιακή σου εμπειρία είναι αρκετά για να κρίνουν αν είσαι κατάλληλη ή όχι, για τη θέση.

Τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο ή το θέμα της πτυχιακής σου εργασίας

Κανείς δεν ενδιαφέρεται να μάθει τι μαθήματα έκανες στο πανεπιστήμιο ή ποιο ήταν το θέμα της πτυχιακής σου εργασίας. Οπότε αφαίρεσε οποιαδήποτε σχετική πληροφορία γιατί απλούστατα καταλαμβάνει πολύ χώρο στο βιογραφικό σου χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.