REAL LIFE WORKING GIRL

3 skills που δεν πρέπει να παραλείπεις ποτέ από το βιογραφικό σου


JTeam

13 Μαρτίου 2023

3 skills που δεν πρέπει να παραλείπεις ποτέ από το βιογραφικό σου
pexels
Αν θες να έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε προσλάβουν στη δουλειά που σε ενδιαφέρει, τόνισε αυτά τα προσόντα

Αν έχεις περάσει από πολλές συνεντεύξεις για δουλειά, γνωρίζεις καλά πως υπάρχουν μερικές παγίδες που ίσως στερήσουν τη θέση. Πέρα από την προετοιμασία που καλό είναι να μην αφήνεις για τελευταία στιγμή, υπάρχουν κάποια tips σύμφωνα με τους ειδικούς, που αν ακολουθήσεις όταν φτιάχνεις το βιογραφικό σου, θα σκίσεις.

Για την ακρίβεια, υπάρχουν 3 skills που πρέπει να συμπεριλαμβάνεις πάντα στο βιογραφικό σου, δείχνοντας ότι τα κατέχεις δυναμικά αν θες να σε θυμούνται οι πιθανοί μελλοντικοί σου εργοδότες. Ποια είναι αυτά;

1. Ο σκοπός

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για έναν CEO είναι να βρει το νόημα και τον σκοπό πίσω από το βιογραφικό που έχει στα χέρια του. Αν δεν μπορέσει να ανακαλύψει τα κίνητρα και τι είναι αυτό που σε ώθησε στο να του προωθήσεις το CV σου, τότε δεν θα χάσει τον χρόνο του και θα προχωρήσει στο επόμενο. Όπως ακριβώς ο υποψήφιος ψάχνει για έναν εργοδότη παθιασμένο και αφοσιωμένο στην ομάδα του, έτσι και ο τελευταίος ψάχνει άτομα με μεράκι και σκοπό να ανελιχθούν μελλοντικά.

2. Η όρεξη για γνώση

Αν κάτι πρέπει να δείξεις σίγουρα μέσα από το βιογραφικό σου, αυτό είναι η όρεξη και η δίψα σου για γνώση. Ότι θες διαρκώς να ανακαλύπτεις, να εξερευνάς και να μαθαίνεις νέα πράγματα που μόνο σε εξελίσσουν. Έτσι, ο μελλοντικός σου εργοδότης θα σκεφτεί πολύ πιο σοβαρά να σε προσλάβει και να σε κάνει μέλος της ομάδας του.

Jenny.Gr
pexels

3. Η διαρκής ενασχόλησή σου με τα social media

Το να είσαι active στα social, είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα γιατί δείχνεις ότι ξέρεις ό,τι συμβαίνει στην επικαιρότητα. Αφουγκράζεσαι τον παλμό, μπορείς να προτείνεις λύσεις και προτάσεις με βάση accounts από τα οποία έχεις εμπνευστεί κι έτσι δείχνεις ότι είσαι στον παλμό της εποχής.