REAL LIFE WORKING GIRL

Έρευνα: Η Gen Z βαρέθηκε να δουλεύει για άλλους - Το 50% θέλει δική του επιχείρηση


JTeam

31 Οκτωβρίου 2023

Έρευνα: Η Gen Z βαρέθηκε να δουλεύει για άλλους - Το 50% θέλει δική του επιχείρηση
Η νέα γενιά μίλησε και την ακούμε όλοι

H Gen Z κουράστηκε να δουλεύει για άλλους. Δεν ονειρεύεται να βρει την τέλεια δουλειά σε κάποια επιχείρηση, θέλει ισορροπία μεταξύ προσωπικής κι επαγγελματικής ζωής, ψάχνει την ευτυχία οπουδήποτε εκτός γραφείου και, σύμφωνα με έρευνα των Samsung και Morning Consult, το 50% των νέων θέλουν να παραιτηθούν και να κάνουν κάτι δικό τους.

Στην έρευνα συμμετείχαν Gen Zers 16 ως 25 ετών. Το αποτέλεσμα έδειξε αυτό που όλοι πιστεύαμε: Οι νέοι βαρέθηκαν το παραδοσιακό μοντέλο εργασίας και προτιμούν τα ευέλικτα ωράρια και την ευκαιρία να κάνουν τη διαφορά στον κόσμο.

Πολλοί πιστεύουν ότι η στροφή στο επιχερείν είναι η λύση που θα τους φέρει πιο κοντά στους στόχους τους.

Εντωμεταξύ, καθώς αυξάνεται η ιντερνετική συζήτηση γύρω από την εναλλακτικότητα και τους εναλλακτικούς επαγγελματικούς προσανατολισμούς, αυξάνεται και το ενδιαφέρον της Gen Z να γίνει το αφεντικό του εαυτού της.

«Αυτό που κάποτε έμοιαζε μονόδρομος, δηλαδή η απόκτηση μίας full time δουλειάς, έχει πλέον αποκτήσει διακλαδώσεις», είπε στο CNBC η Αν Γου, επικεφαλής εταιρικής ιθαγένειας της Samsung Electronics America.

«Η ιδέα του να ηγηθώ μιας καριέρας που σχεδιάζω εγώ και έχει όλα τα στοιχεία που θέλω είναι μια ισχυρή πηγή κινήτρων και ενδυνάμωσης που νομίζω ότι είναι μοναδική για τη Gen Z, συγκριτικά με τις μεγαλύτερες γενιές».