REAL LIFE WORKING GIRL

Συνέντευξη για δουλειά: Τι να μην απαντήσεις, όταν σε ρωτούν για τα μειονεκτήματά σου


JTeam

4 Ιανουαρίου 2024

Συνέντευξη για δουλειά: Τι να μην απαντήσεις, όταν σε ρωτούν για τα μειονεκτήματά σου
Pexels/ Edmond Dantès
Σε κάθε ερώτηση υπάρχει πάντα και μια λάθος απάντηση

Η καλή πρώτη εντύπωση σε μια συνέντευξη για δουλειά, είναι μεγάλο μέρος της επιτυχίας. Εκτός από την προϋπηρεσία και τα skills σου, ένας σημαντικός τρόπος για να μη χάσεις τον «στόχο» σου, είναι να μην δίνεις κλισέ απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα σου τεθούν.

Μια εξ αυτών, είναι και η ερώτηση σχετικά με το «ποιες είναι οι αδυναμίες ή τα μειονεκτήματά σου». Και σε κάθε ερώτηση, υπάρχει και μια λάθος απάντηση. Σύμφωνα με το CNBC, σε αυτή την περίπτωση, το να παρουσιάσεις τον εαυτό σου ως τελειομανή ή εργασιομανή, είναι πραγματικά μια λάθος επιλογή. «Ω, ναι, αυτή είναι μια πραγματική αδυναμία, εντάξει», σημείωσε ο Τομ Γκίμπελ, CEO του agency LaSalle Network. Το να λες πως «θέλεις να είσαι τέλειος και εργάζεσαι όλη την ώρα, είναι μια απάντηση με τέχνασμα».

Όπως τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στο CNBC, όταν θέτει αυτή την ερώτηση στους υποψηφίους αναζητά δύο πράγματα: το ότι έχουν επίγνωση των πραγματικών αδυναμιών τους και έχουν λύσεις για τα μειονεκτήματά τους. «Το πραγματικό ερώτημα που έχουν οι εργοδότες δεν είναι ποιες είναι οι αδυναμίες των υποψηφίων, αλλά ποια είναι η λύση τους για να τις αντισταθμίσουν», τόνισε ο ίδιος.

Ποια είναι η κατάλληλη απάντηση;

Μία είναι η πιο κατάλληλη απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Αρχικά, πρέπει να σκεφτείς μια δεξιότητα που θα ήθελες να βελτιώσεις και πώς πραγματικά αναλαμβάνεις δράση για αυτό.

Για παράδειγμα, μπορείς να συζητήσεις το γεγονός ότι δεν είσαι τόσο εξοικειωμένος με ένα σχετικό κομμάτι στη δουλειά, το έχεις συνειδητοποιήσει και θέλεις – ή ακόμα καλύτερα έχεις ξεκινήσει να παρακολουθείς κάποια μαθήματα σχετικά με αυτό. «Αυτή είναι μια λύση στην αδυναμία κάποιου», σημείωσε ο Γκίμπελ, τονίζοντας πως «όλοι έχουμε αδυναμίες και πρέπει να παραδεχτούμε σε τι δεν είμαστε καλοί».