REAL LIFE WORKING GIRL

3 tips για να βρεις το motivation που χρειάζεσαι αυτόν τον χειμώνα


JTeam

15 Ιανουαρίου 2024

3 tips για να βρεις το motivation που χρειάζεσαι αυτόν τον χειμώνα
Unsplash/ Dwinanda Nurhanif Mujito
Τον Ιανουάριο μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις το motivation που ψάχνεις

Είναι δύσκολο να παραμείνεις motivated τον χειμώνα. Ειδικά τον Ιανουάριο, μετά τις γιορτές. Αλλά, μην απελπίζεσαι. Οι λύσεις είναι πολλές. Λίγη ώρας άσκησης, γυμναστικής, μια καλή σχέση με τους φίλους και συνάδελφους σου, ένα καλό βιβλίο, μπορούν να σου δώσουν την απαραίτητη ώθηση.

Σίγουρα, ο χειμώνας μπορεί να επηρεάζει αρνητικά τη διάθεσή σου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα βάλεις κάτω. Πάντα υπάρχει κάτι που θα σου αλλάζει τη διάθεση.

Ακολουθούν τρεις συμβουλές ώστε να παραμείνεις ευτυχισμένος και να βρεις το κίνητρό σου, ακόμα και τη χειμερινή περίοδο.

Βγες για μια ώρα έξω στον ήλιο

Καθιέρωσε ακόμα και τον χειμώνα το βγαίνεις έξω για μια ώρα την ημέρα και να περπατάς. Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να βοηθήσει στη διάθεση, όπως δείχνουν οι έρευνες. Ακόμη και 10 έως 15 λεπτά την ημέρα μπορούν να προκαλέσουν την απελευθέρωση σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που ρυθμίζει τη διάθεση, και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της εποχικής συναισθηματικής διαταραχής.

Κάνε νέους φίλους στη δουλειά

Πέρα από το σκέφτεσαι τα επαγγελματικά σου επιτεύγματα, προσπάθησε να βελτιώσεις και τις σχέσεις σου με τους συναδέλφους σου. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι στη δουλειά τους όταν είναι φίλοι ή απολαμβάνουν την παρέα των συναδέλφων τους. Οι εργαζόμενοι με φιλίες στο γραφείο αναφέρουν ότι αισθάνονται περισσότερη υποστήριξη και ευχαρίστηση, καθώς και λιγότερο άγχος.

Κάνε αποταμίευση

Πολλοί άνθρωποι – ειδικά τον Ιανουάριο, ελέγχουν συνεχώς τον λογαριασμό τους, για να δουν εάν ξόδεψαν υπερβολικά κατά τη διάρκεια των διακοπών. Καλύτερα, όμως, από το να κοιτά συνέχεια τον λογαριασμό, να δώσεις προτεραιότητα στην αποταμίευση. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά βάζοντας ένα καθορισμένο ποσό από κάθε μισθό, μπορείς να το καταφέρεις.