ΣΤΙΛ

Prada Men's Fall '22: Οι θρύλοι Jeff Goldblum και Kyle MacLachlan άνοιξαν και έκλεισαν ένα all-star show


Μάρθα Κουμπάνη

17 Ιανουαρίου 2022

Prada Men's Fall '22: Οι θρύλοι Jeff Goldblum και Kyle MacLachlan άνοιξαν και έκλεισαν ένα all-star show
Ο Jeff Goldblum, o Kyle MacLachlan και ο Asa Butterfield ήταν μεταξύ των ηθοποιών που περπατούσαν στο σόου της Prada, το οποίο εστίασε στα «ρούχα που κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν σημαντικοί».

Για όσους θυμούνται τη μόδα πριν από την πανδημία με νοσταλγία, βλέποντας τον Jeff Goldblum και εννέα άλλους ηθοποιούς όπως ο Kyle MacLachlan και ο Asa Butterfield να περπατούν στην πασαρέλα τoυ οίκου Prada, είχαν ίσως μια γλυκιά ανάμνηση: το εμβληματικό show του οίκου το φθινόπωρο του 2012 στο οποίο περπάτησαν οι Willem Dafoe, Gary Oldman και Adrien Brody.

Τότε οι διάσημοι άντρες που εμφανίστηκαν φόρεσαν αυστηρά σύνολα που παρέπεμπαν σε vintage στρατιωτικές στολές, καθώς η συλλογή ήταν αφιερωμένη στους ισχυρούς άνδρες και εξερευνούσε πώς η μόδα μπορεί να αντανακλά εξουσία. Δέκα χρόνια αργότερα και με τον Raf Simons ως co-creative director με τη Miuccia Prada, το κεντρικό θέμα της συλλογής ήταν η ενδυνάμωση.

Εκτός από τις αλλαγές που συνέβησαν την περασμένη δεκαετία, ο διάλογος μεταξύ αυτών των δύο δυνατών δημιουργικών φωνών πυροδότησε μια νέα αντίληψη για τα «ρούχα που κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν σημαντικοί», όπως το έθεσε η Prada - πιο ρεαλιστική, καθημερινή και στραμμένη προς το μέλλον, παρά αναφορά στο παρελθόν.

Τα μοντέλα εμφανίζονταν μέσα από ένα φουτουριστικό τούνελ πριν μπουν στον χώρο Deposito του Fondazione Prada, που για αυτή τη σεζόν, σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο από το αρχιτεκτονικό στούντιο AMO ώστε να θυμίζει κινηματογράφο.

«Η συλλογή γιορτάζει την ιδέα της εργασίας – σε όλες τις διαφορετικές σφαίρες και έννοιες», είπε η Prada. Αυτή η φράση της συνοψίζει μια συλλογή που περιλαμβάνει σταυρωτά παλτό και σακάκια, στολισμένα με γούνα στα μανίκια, στο ύψος των μπράτσων και στο τελείωμα. Τα πανωφόρια είχαν στην πλειοψηφία τους γοητευτική γραμμή κλεψύδρα, που ενίσχυε τις αναλογίες των ώμων.

Το bomber jacket της περασμένης σεζόν αναβαθμίστηκε σε μια πιο μακριά εκδοχή με μια ζώνη που σφίγγει τη μέση.

Στο ίδιο πνεύμα, οι σχεδιαστές αναβάθμισαν τις ελαφριές φόρμες και τα ενδύματα εργασίας, κατασκευάζοντάς τα από μεταξωτά υφάσματα και κομψό δέρμα. Τα χρώματα της collection ήταν σαφιστικέ, με τόνους που κυμαίνονται από ευαίσθητους παστέλ τόνους έως έντονες αποχρώσεις του μανταρινιού και του καναρινί.

«Αντικαθιστούν το παραδοσιακό πουκάμισο/γραβάτα/παπιγιόν και δίνουν μια νέα ενέργεια και πραγματικότητα, μια νεότερη στάση επίσης», υποστήριξε ο Simons.

Οι νεαροί ηθοποιοί Thomas Brodie-Sangster, Louis Partridge, Ashton Sanders, Damson Idris, Tom Mercier, Jaden Michael και Filippo Scotti, ήταν ανάμεσα στα μοντέλα που περπάτησαν στο runway και φυσικά καταχειροκροτήθηκαν από τη front row.

Jenny.Gr

Kyle MacLachlan

Το άνοιγμα του show ανέλαβε ο Kyle MacLachlan, με μαύρο σταυρωτό παλτό και μεταξωτή φόρμα σε γαλάζιο-γκρι, ενώ ο 69χρονος Jeff Goldblum ήταν εκείνος που χάρισε στο show ένα εντυπωσιακό φινάλε. Έκλεισε την πομπή των μοντέλων φορώντας μαύρο παλτό με γούνινα στοιχεία και χαρίζοντας το πιο γοητευτικό του βλέμμα στον φακό.

Jenny.Gr

Jeff Goldblum 

Εκτός όμως από τους «μεγάλους» κύριους του σινεμά το show είχε κάτι από την λάμψη και την φρεσκάδα των ανερχόμενων stars του Hollywood.

Jenny.Gr

Δεν ξέρουμε αν οι άνδρες θα επιστρέψουν στα γραφεία τους καλυμμένοι με γούνινες λεπτομέρειες ή αν οι μηχανικοί θα φτιάχνουν αυτοκίνητα φορώντας μεταξωτές ενδυμασίες Prada, αλλά με αυτά τα νέα πρόσωπα – και τον Tom Holland ως πρωταγωνιστή της τελευταίας διαφημιστικής καμπάνιας – το χαρακτηριστικό τρίγωνο λογότυπο της μάρκας φαίνεται πως θα είναι παντού φέτος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS