ΣΤΙΛ

Τι είναι το jellyfishing, η μεγαλύτερη τάση στο χειμερινό ντύσιμο;


Μάρθα Κουμπάνη

30 Ιανουαρίου 2022

Τι είναι το jellyfishing, η μεγαλύτερη τάση στο χειμερινό ντύσιμο;
Τι είναι το jellyfishing, η μεγαλύτερη τάση στο χειμερινό ντύσιμο;

Τον χειμώνα όταν κάνει πολύ κρύο, ακόμα και τα κορίτσια της μόδας ζουν σύμφωνα με έναν κανόνα. Θα περίμενε κανείς πως το στιλ είναι το κύριο μέλημα τους. Όμως η ζεστασιά και η άνεση είναι προτεραιότητα - end of story. Αυτός είναι ο λόγος που επενδύουμε σε βαριά πλεκτά, προσθέτουμε ζεστά κασκόλ στα looks μας και κάνουμε συνεχώς practice στην τεχνική μας στο layering.

Jenny.Gr

Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο το «jellyfishing» αναδεικνύεται σε μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στο στιλ του χειμώνα - aka η τέχνη του να φοράς το ογκώδες πανωφόρι ή πλεκτό σου από πάνω και ένα εφαρμοστό παντελόνι ή leggings από κάτω, δίνοντας στη σιλουέτα το σχήμα μιας μέδουσας. Ενώ το επάνω μέρος προορίζεται να σας κρατήσει ζεστές, το κάτω μέρος δημιουργεί μια στιλάτη αντίθεση και παίζει με τις αναλογίες. Φυσικά τον να συνδυάζεις ένα oversized πανωφόρι με skinny jeans δεν είναι κάτι καινούργιο, όμως τώρα έχει όνομα (και πάντα είμαστε ανοιχτές σε έναν νέο όρο μόδας).

Jenny.Gr

Έχουμε δει πολλές διάσημες stars όπως η Bella Hadid, η Rosie Huntington-Whitely και Emily Ratajkowski, να περπατούν στους δρόμους φορώντας την τάση, η οποία ανήκει στην κατηγορία extreme silhouette.

Jenny.Gr

Αν λοιπόν θέλετε να το δοκιμάσετε, αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η εφαρμογή είναι το κλειδί.

Επιλέξτε σακάκια ή παλτό που είναι δομημένα, ειδικά γύρω από τους ώμους και τη λαιμόκοψη. Τα ρούχα που είναι υπερβολικά μεγάλα ή boxy μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε σαν να πνίγεστε μέσα σε αυτά.

Όσο για το κάτω μέρος, ενώ το κολάν μπορεί να είναι η πιο άνετη επιλογή, τα straight leg, boot cut ή mom jeans μπορούν επίσης να λειτουργήσουν. Ακολουθώντας την ίδια αρχή, όσον αφορά τα παπούτσια, επιλέξτε μπότες ή loafers που δεν είναι πολύ χοντροκομμένα. Άλλωστε η ιδέα είναι να δώσετε σχήμα και να δημιουργήσετε αντίθεση.
Έτσι αν έχετε ήδη ένα oversized παλτό ή ένα ογκώδες πουλόβερ, είστε σχεδόν έτοιμες.

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.