ΣΤΙΛ

Cerulean Blue: H απόχρωση που θα βάψει την γκαρνταρόμπα φέτος το καλοκαίρι


Μάρθα Κουμπάνη

25 Μαρτίου 2022

Cerulean Blue: H απόχρωση που θα βάψει την γκαρνταρόμπα φέτος το καλοκαίρι
Tα αγαπημέρα μας brands φρόντισαν να μας προμηθεύσουν με τα ωραιότερα κομμάτια -από ρούχα και παπούτσια μέχρι αξεσουάρ- για να φορέσουμε την εντυπωσιακή απόχρωση Cerulean Blue

Το Cerulean, είναι μια απόχρωση του μπλε που κυμαίνεται μεταξύ γαλάζιου και πιο σκούρου μπλε του ουρανού.

Η πρώτη καταγεγραμμένη χρήση του cerulean ως όνομα χρώματος στα αγγλικά ήταν το 1590. Η λέξη προέρχεται από τη λατινική λέξη caeruleus, «μπλε ή γαλαζοπράσινο», η οποία με τη σειρά της πιθανότατα προέρχεται από το caerulum, υποκοριστικό του caelum, δηλαδή «ουρανός».

«Cerulean blue» είναι το όνομα μιας χρωστικής. Η χρωστική ουσία ανακαλύφθηκε στα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα και πήρε το όνομα της τον δέκατο ένατο αιώνα.

Είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της άνοιξης, που έκανε θραύση στις πασαρέλες του Παρισιού τον περασμένο Οκτώβριο, με brands όπως η Botter και η Stella McCartney, να το εντάσσουν στις καλοκαιρινές συλλογές τους. Ο Jacquemus το πρόσθεσε σε γενναίες δόσεις στην τελευταία του συλλογή που παρουσιάστηκε στη Xαβάη και μας έβαλε στο σωστό mood για να φορέσουμε Cerulean: Λευκή άμμος, ξαπλώστρα, καταγάλανα νερά.

Μέχρι την στιγμή που το παραπάνω όνειρο θα γίνει πραγματικότητα, τα αγαπημένα μας brands φρόντισαν να μας προμηθεύσουν με τα ωραιότερα κομμάτια -από ρούχα και παπούτσια μέχρι αξεσουάρ- για να φορέσουμε την εντυπωσιακή απόχρωση από σήμερα κιόλας. Ταιριάζει με πράσινο, μοβ, πορτοκαλί και φωνάζει «διακοπές».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS