ΣΤΙΛ

Διαστρικοί νομάδες, NFTs και μόδα από άλλον πλανήτη - Η Vogue Τaiwan δείχνει το μέλλον


JTeam

8 Απριλίου 2022

Διαστρικοί νομάδες, NFTs και μόδα από άλλον πλανήτη - Η Vogue Τaiwan δείχνει το μέλλον
Vogue Taiwan
Ο ψηφιακός κόσμος γίνεται πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες και ανθρώπους της μόδας

Όπως είναι γνωστό η μόδα δεν γνωρίζει από όρια. Το 2022 χεράκι-χεράκι με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις ξεπερνά ακόμη και τα όρια του πραγματικού κόσμου και κατακτά τον ψηφιακό. Μετά τα ψηφιακά μοντέλα και Influencers CGI, τους τελευταίους μήνες μιλάμε όλο και πιο συχνά για το Metaverse και τα NFTs. Aπό την ανακοίνωση κιόλας του Mark Zuckerberg, τον περασμένο Οκτώβριο, όλοι θέλουν να περάσουν στον ψηφιακό κόσμο. Είδαμε μάλιστα και την πρώτη Εβδομάδα Μόδας στο Metaverse.

Ο ψηφιακός αυτός κόσμος γίνεται πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες και ανθρώπους της μόδας. Έτσι, για το εξώφυλλο του τεύχους Απριλίου της, η Vogue Taiwan, συνεργάστηκε με την καλλιτέχνη NFT, Pplpleasr (Emily Yang). Μέσα από την ψηφιακή της τέχνη σε συνδυασμό με ένα fashion editorial υψηλού επιπέδου που φωτογραφήθηκε σε διαφορετικά σημεία σε όλη την χώρα, δημιουργήσαν ένα διαφορετικό, σύγχρονο όραμα για τα εξώφυλλα των περιοδικών μόδας.

Πώς φαντάζεστε το μέλλον; Το 1965, το έργο επιστημονικής φαντασίας «Dune» του Αμερικανού συγγραφέα Frank Herbert έδινε μια εικόνα από το μακρινό μέλλον στο οποίο, άνθρωποι κατέφταναν σε ένα εντελώς έρημο και άγονο έδαφος για να αναζητήσουν πολύτιμα μπαχαρικά.

Πενήντα χρόνια αργότερα, το Dune είναι και πάλι επίκαιρο, όχι μόνο χάρη στην ταινία με πρωταγωνιστές τη Zendaya και τον Timothée Chalamet. Πενήντα χρόνια αργότερα, η ανθρωπότητα δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει το όραμα της διαπλανητικής επιβίωσης, αλλά μέσω της τεχνολογίας, επιτρέπουμε στο Metaverse, τα ψηφιακά νομίσματα και τα NFTs να δημιουργήσουν ένα άλλο βασίλειο, σε έναν καθηλωτικό, παράλληλο, τρισδιάστατο κόσμο με απρόβλεπτο τρόπο.

Αυτή είναι η έμπνευση πίσω από τις εξαιρετικής αισθητικής εικόνες που φωτογράφησε η Hedy Chang σε συνεργασία με την Yang. Σύμφωνα με το περιοδικό, όταν οι μελλοντικοί διαστρικοί νομάδες επιστρέφουν στη γη, όλα μπροστά τους είναι σαν ένα παράξενο όνειρο, μαγικά και αλλοτριωμένα, τα όρια μεταξύ του ψηφιακού και της πραγματικότητας γίνονται θολά και η φαντασία της μόδας τα ξεπερνά.

Δείτε μερικές από τις καθηλωτικές εικόνες:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS