ΣΤΙΛ

Loewe: Το ισπανικό brand που έχει κερδίσει celebrities και fashionistas


Μάρθα Κουμπάνη

21 Απριλίου 2022

Loewe: Το ισπανικό brand που έχει κερδίσει celebrities και fashionistas
Οι δημιουργίες του μπορούν να κάνουν την καρδιά των fashion insiders να χτυπά γεμάτη ενθουσιασμό

Το να φορά κάποια Loewe στο κόκκινο χαλί είναι ένα ξεκάθαρο statement. To ισπανικό brand, είναι γνωστό για την καλλιτεχνική του προσέγγιση στη μόδα, μέσα από αποδομημένα φορέματα και ανατρεπτικά σχέδια αξεσουάρ. Οι δημιουργίες του μπορούν να κάνουν την καρδιά των fashion insiders να χτυπά γεμάτη ενθουσιασμό και όλους τους υπόλοιπους να αναρωτιούνται. Αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για αληθινή μόδα, αν δεν είναι πολωτική.

Jenny.Gr

Τα αριστουργήματα του Jonathan Anderson συνδυάζουν το αντισυμβατικό πνεύμα με το it status, μια ισορροπία που δεν μπορεί εύκολα να επιτευχθεί. Κανένα άλλο brand, για παράδειγμα, δεν παρουσίασε ένα φόρεμα με ενσωματωμένο ένα αυτοκίνητο μικρών διαστάσεων στο στρίφωμα του για το φθινόπωρο/χειμώνα 2022. Ούτε τα περίτεχνα φορέματά του με χρυσαφένιο θώρακα για την άνοιξη/καλοκαίρι 2022 που θύμισαν πανοπλία.

Ο συνδυασμός του σουρεαλιστικού στιλ και της εξαιρετικής δεξιοτεχνίας του προσελκύει γυναίκες που αναζητούν κάτι παραπάνω από ένα απλό φόρεμα. Ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας, οδήγησαν τον Anderson να πειραματιστεί.

Jenny.Gr

Το Emma Corrin, με τον στιλίστα της Harry Lambert, ήταν πρώτη που φόρεσε το balloon dress του Anderson, στα βραβεία Olivier. Το εφαρμοστό φόρεμα είχε balloon prints σε όλη την επιφάνεια του και ένα bra από αληθινά μπαλόνια στο χρώμα του δέρματος.

Jenny.Gr

Την ίδια εβδομάδα, η Tessa Thompson επέλεξε την ασύμμετρη μίνι φούστα της Loewe με τιρκουάζ παγιέτες με και ένα ζευγάρι γόβες με τακούνι τριαντάφυλλο. Τα ίδια αυτά παπούτσια που έκαναν πρώτη φορά την εμφάνιση τους στο S/S 2022 runway show, είχαν επίσης τσόφλια αυγών ή κραγιόν ως τακούνια και είναι χωρίς αμφιβολία έργα τέχνης.

Jenny.Gr

Το περιπετειώδες σύμπαν του Αnderson θα προσελκύει πάντα το ενδιαφέρον των πιο τολμηρών γυναικών. Ευτυχώς, κάθε σεζόν, δεν ξέρεις ποια αφηρημένη έννοια και πρωτότυπη ιδέα μπορεί να εμφανιστεί στα shows του. Σε μια βιομηχανία που συνεχώς επαναλαμβάνεται, το να πετυχαίνεις να προκαλέσεις το συναίσθημα της έκπληξης γίνεται εθιστικό.

Ο Loewe είναι ένας ισπανικό luxury label που ειδικεύεται σε δερμάτινα είδη, ρούχα, αρώματα και άλλα αξεσουάρ μόδας. Ο Loewe ιδρύθηκε το 1846 και είναι ο παλαιότερος οίκος μόδας πολυτελείας της LVMH.

Ο Anderson βρίσκεται στο τιμόνι του οίκου LOEWE από το 2013.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.