ΣΤΙΛ

Οι κορσέδες χωρίς φύλο του Dion Lee έχουν την έγκριση των It girls


Μάρθα Κουμπάνη

12 Ιουλίου 2022

Οι κορσέδες χωρίς φύλο του Dion Lee έχουν την έγκριση των It girls
Οι celebrities λατρεύουν τους κορσέδες χωρίς φύλο του Dion Lee

Οι κορσέδες ήταν signature για τον οίκο Dion Lee πολύ πριν γίνουν δημοφιλείς από το Bridgerton. Ο Αυστραλός σχεδιαστής κάνει ελκυστική την ιδέα να στριμωχτείς σε ένα μπουστάκι και οι κορσέδες του είναι «σχεδιασμένοι για σώματα και όχι για φύλα», όπως λέει στη Vogue.

Η Lee εργαζόταν στο παρελθόν με τις παραμέτρους των γυναικείων ενδυμάτων, αλλά έκανε μια φυσική στροφή στο unisex πριν από αρκετές σεζόν. Οι θαυμαστές του λατρεύουν τα cargo παντελόνια του και τα δερμάτινα jackets του, αλλά είναι οι κορσέδες του που ενθουσιάζουν περισσότερο τους λάτρεις της μόδας.

Γοητευμένος από την κατασκευή και την αποδόμηση με τρόπο Martin Margiela θα έλεγε κανείς, ο Lee πήρε το basic σχέδιο ενός λευκού tank top ενός τυπικά «αρσενικού» ρούχου, προσθέτοντας το δομικό κόκκαλο ενός κορσέ, ένα «θηλυκό» ένδυμα, προσφέροντας ένα υβριδικό κομμάτι που φοριέται εκπληκτικά εύκολα . «Ο συνδυασμός αυτών των [αρσενικών και θηλυκών] στοιχείων ήταν κάτι που απέδειξε πραγματικά πόσο πέρα από το φύλο θα μπορούσε να είναι ένας κορσές», λέει.

Και ενώ οι κορσέδες του Lee έχουν σχεδιαστεί για να σμιλεύουν το σώμα είναι φτιαγμένοι για να φαίνονται και όχι να κρύβονται, είτε συνδυάζονται με χαμηλοκάβαλο παντελόνι είτε φοριούνται με naked dress από κάτω (συμβουλευτείτε τη συλλογή φθινόπωρο/χειμώνα 2022 για το inspo). Η μεγαλύτερη έκπληξή είναι το «Πώς ο άνδρας πελάτης έχει προσεγγίσει τη σιλουέτα», λέει. «Ο κορσές έχει πραγματικά ενθαρρύνει τον άνδρα αγοραστή να πειραματιστεί με κάτι που πραγματικά αμφισβητεί την αντίληψη των ανδρικών ενδυμάτων μέχρι σήμερα».

Η Gigi Hadid φόρεσε έναν από τους iconic κορσέδες του Dion Lee για να γιορτάσει τα γενέθλια της το περασμένο Mάρτιο σε μια total white εμφάνιση εμπνευσμένη από Υ2Κ trend της μόδας. Η φετινή μόδα αναβιώνει το στιλ της δεκαετίας του 2000 με τα πιο επιδραστικά It girls να φορούν κανά κορσέδες και bustier tops με μίνι φούστες και παπούτσια με πλατφόρμα και φαρδιά παντελόνια, χαμηλοκάβαλα denim, cargo και parachute.

Δεν προκαλεί λοιπόν καμία εντύπωση που γυναίκες και άνδρες δείχνουν την αδυναμία τους στους ευκολοφόρετους unisex κορσέδες του Dion Lee.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.