ΣΤΙΛ RUNWAYS

Dion Lee F/W 2022: Η συλλογή που φέρνει το modularity στο προσκήνιο


Μάρθα Κουμπάνη

17 Φεβρουαρίου 2022

Dion Lee F/W 2022: Η συλλογή που φέρνει το modularity στο προσκήνιο
Ο Dion Lee κατασκεύασε δύο καταστήματα κατα τη διάρκεια της πανδημίας και για την συλλογή του εμπνεύστηκε από την διαδικασία

Ο Dion Lee κατασκεύασε δύο καταστήματα κατα τη διάρκεια της πανδημίας, ένα στη Νέα Υόρκη και ένα στο Μαϊάμι και επηρεάστηκε λίγο παραπάνω από τις εργασίες, οι οποίες βρήκαν θέση στην συλλογή του για το φθινόπωρο 2022, που παρουσίασε στη NYFW.

Αυτή τη σεζόν,φέρνει το modularity στο προσκήνιο.

Για τους αρχάριους το modularity στη μόδα είναι η δυνατότητα προσαρμογής των ενδυμάτων μέσω της προσθήκης και αφαίρεσης στοιχείων ή αλλαγής της σιλουέτας, συνήθως μέσω φερμουάρ ή άλλων κουμπωμάτων. Τα τελευταία χρόνια, ένας αυξανόμενος αριθμός σχεδιαστών μόδας – ειδικά αυτοί που επικεντρώνονται στην αργή ή βιώσιμη μόδα – πειραματίζονται με αυτό.

Κάπως έτσι ο Lee φαντάστηκε τα μοντέλα του μέσα σε εργοτάξιο.. Δημιούργησε αποσπώμενα μανίκια που αφαιρούνταν από φορέματα, jackets και tops και τα μετέτρεπαν σε tank ή halternecks. Aκόμα και οι εξωφρενικά κοντές δερμάτινες φούστες είχαν utility pockets ξυλουργού. Τα blazers είχαν κουμπώματα μπροστά και πίσω για να μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Τα δημοφιλή πλεκτά φορέματα τoυ brand επέστρεψαν, τώρα με ακόμη περισσότερες τρύπες και σκισίματα.

Υπήρχαν εναλλακτικές εκδοχές του puffer coat, όπως μια maxi φούστα, αλλά και πλεκτά balaclavas και full faces για προστασία από το κρύο. Όσο για την προστασία από τον Covid-19, o designer είχε την δική του πρόταση αντί για μάσκα.

Δείτε τα εντυπωσιακά looks στη gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS