ΣΤΙΛ

Oι denim γκέτες είναι το πιο αναπάντεχο fashion trend του Tik Tok


Μάρθα Κουμπάνη

14 Αυγούστου 2022

Oι denim γκέτες είναι το πιο αναπάντεχο fashion trend του Tik Tok
Instagram/@bibijanee
Oι denim γκέτες είναι το πιο αναπάντεχο fashion trend του Tik Tok

Η μόδα είχε μια σειρά από περίεργες τάσεις φέτος, από περιττές ζώνες μέχρι γυάλινες τσάντες και cargo τζιν. Αλλά αν υπάρχει μια τάση που αξίζει δικαιωματικά τον τίτλο του πιο αναπάντεχου fashion trend αυτό το καλοκαίρι, είναι τα denim leg warmers, δηλαδή οι γκέτες από denim!

Εάν ο εγκέφαλός σας μόλις μπήκε σε κατάσταση σύγχυσης κατά την ανάγνωση αυτού του όρου, δεν είστε οι μόνοι. (Στην πραγματικότητα, αρκετοί συνάδελφοι στο γραφείο μου ζήτησαν να τους εξηγήσω για τί πρόκειται.) Μισά τζιν, μισά γκέτες που φορούσε η μαμά σου τη δεκαετία του '80 όταν παρακολουθούσε τα βίντεο της Jane Fonda, αυτά τα items - κυρίως φτιαγμένα από παλιά τζιν upcycled παντελόνια- κυκλοφορούν στο TikTok από τον Ιανουάριο, αλλά έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη δημοτικότητα τις τελευταίες εβδομάδες.

Αν και αυτή η τάση μοιάζει να μην έχει κανένα απολύτως νόημα, συμβαδίζει με τα κορυφαία στιλ αυτής της σεζόν, τα οποία εμπνέονται έντονα από τις σιλουέτες του '80 και τη νοσταλγία του '00. Πάρτε, για παράδειγμα την άυξηση των denim looks που παρατηρήθηκε παντού στις πασαρέλες από το show της Blumarine για την άνοιξη του 2022, το οποίο περιελάμβανε τζιν tops σε σχήμα πεταλούδας και τζιν μάξι φορέματα, μέχρι την haute couture συλλογή Jean Paul Gaultier για το φθινόπωρο 2022 από τον Olivier Rousteing. To trend είναι επίσης σύμφωνο με την εμφάνιση του balletcore, που θέλει την γκαρνταρόμπα να γεμίζει με αναφορές στο μπαλέτο και τον σύγχρονο χορό. Και τι καλύτερο από ένα ζευγάρι γκέτες για ζέσταμα;

Η σχεδιάστρια με έδρα το Los Angeles, Sami Miro κυκλοφόρησε τζιν γκέτες, σε μαύρο και μπλε χρώμα με τσέπες οι οποίες εξαντλήθηκαν αμέσως. Κάπως έτσι τα fashion girls στο Tik Tok αποφάσισαν να δημιουργήσουν τα δικά τους αξεσουάρ από παλιά κομμένα jeans. Αν λοίπον θέλετε να δώσετε μια ευκαιρία στην τάση η DIY οδός είναι για εσάς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.