ΣΤΙΛ

God's True Cashmere: Ο Brad Pitt φτιάχνει πολυτελή ρούχα από κασμίρ


Μάρθα Κουμπάνη

5 Σεπτεμβρίου 2022

God's True Cashmere: Ο Brad Pitt φτιάχνει πολυτελή ρούχα από κασμίρ
Ο 58χρονος ηθοποιός και διαχρονικό fashion icon Brad Pitt πρόσφατα μίλησε για τo νέο του εγχείρημα, αυτή τη φορά στη μόδα: το πολυτελές brand του, God's True Cashmere

Ο Brad Pitt ήταν απασχολημένος αυτό το καλοκαίρι με το press tour για τη νέα του ταινία Bullet Train -σίγουρα θα είδατε την επική εμφάνισή του με μια υπέροχη λινή φούστα στο κόκκινο χαλί. Όμως, στα παρασκήνια, ο ηθοποιός εργάζεται αθόρυβα πάνω σε ένα νέο project εντελώς διαφορετικό: τον σχεδιασμό μιας fashion γραμμής. Ο Pitt είναι ο συνιδρυτής μιας νέας σειράς με τίτλο God’s True Cashmere, μαζί με τη στενή του φίλη Sat Hari, σχεδιάστρια κοσμημάτων και ολιστική θεραπεύτρια. Η νέα τους συλλογή κυκλοφορεί επίσημα πλέον στο Selfridges του Λονδίνου. Είναι το πρώτο μεγάλο πολυκατάστημα και ο πρώτος λιανοπωλητής στο Ηνωμένο Βασίλειο, που φέρει τη σειρά που σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για το brand.

Ο 58χρονος ηθοποιός πρόσφατα μίλησε για τo πολυτελές fashion brand του, God's True Cashmere, στο τεύχος Σεπτεμβρίου της Vogue, και έδωσε μια μικρή εικόνα για μερικές από τις πρόσφατες επιλογές του στο κόκκινο χαλί.

Η σειρά ρούχων ιταλικής προέλευσης, ηθικής προέλευσης, η οποία «κυκλοφόρησε» το 2019. «Ένιωσα σαν μια φυσική εξέλιξη», είπε ο Pitt στο περιοδικό σχετικά με την επέκταση του στην μόδα. «Το Selfridges τα επιμελείται πολύ καλά».

Το δίδυμο συνεργάστηκε όταν συνειδητοποίησαν ότι είχαν κοινή επιθυμία να ξεκινήσουν μια επιχείρηση βασισμένη στο απαλό ύφασμα. Η Hari αφηγείται την ιστορία της γέννησης τoυ brand λέγοντας ότι είδε ένα όνειρο στο οποιο ο Brad φορούσε «ολοπράσινο κασμίρι και μου είπε: "Χρειάζομαι περισσότερο πράσινο και απαλότητα στη ζωή μου"».

«Αυτό είναι περίεργο, γιατί την Τρίτη είπα σε έναν στιλίστα ότι ήθελα περισσότερο πράσινο κασμίρι και απαλότητα στη ζωή μου», πρόσθεσε ο Pitt.

Η πολυτελής σειρά περιλαμβάνει κομμάτια από 100% κασμίρι που κατασκευάζονται στην Ιταλία, με τα νήματα να προέρχονται από διάφορες ηθικές φάρμες κατσικιών. «Θα θέλαμε να έχουμε τις δικές μας φάρμες μια μέρα», λέει η Hari. «Και για να ονομάσουμε όλες τις κατσίκες μας», προσθέτει ο Pitt. Τα κομμάτια περιλαμβάνουν φόρμες και πουκάμισα. To τελευταίο, σε διάφορα καρό χρώματα, έχει γίνει η υπογραφή τους. «Θα μπορούσε να είναι το κύριο ταξιδιωτικό σου πουκάμισο ή κάτι που θέλεις να φορέσεις μια κρύα Κυριακή», λέει ο Pitt.

«Μεγάλωσα στην Ινδία και αγαπώ πραγματικά τις πασμίνες από κασμίρ», λέει η Hari. «Βρίσκω αυτή την απαλότητα πραγματικά παρηγορητική. Όταν τυλίγομαι σε αυτό, νιώθω πραγματικά όμορφα». Ο Pitt προσθέτει ότι είναι βασικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας για άτομα όλων των φύλων, ηλικιών και μεγεθών. «Το κασμίρ έχει κομψότητα, ποιότητα και άνεση», λέει. «Είναι επίσης κάτι που μπορείς να κρατήσεις για μια ζωή -κάτι που μπορείς να το παραδώσεις και να γίνει κειμήλιο».

Ο Pitt - ο οποίος έχει εντυπωσιάσει πρόσφατα με τις πιο τολμηρές ενδυματολογικές επιλογές του στο red carpet συμφωνεί ότι η μόδα δεν πρέπει να εξαρτάται από το φύλο. «Λέω να φοράς αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά», λέει. «Φορέστε ό,τι είναι διασκεδαστικό, κάντε το και συνεχίστε έτσι!». Η είσοδος στη διαδικασία σχεδιασμού ήταν μια διασκεδαστική μαθησιακή εμπειρία για τον ίδιο, καθώς και για την Hari. «Οι χρωματικοί συνδυασμοί είναι ατελείωτοι», λέει ο Pitt.

Δεδομένου ότι η Sat Hari είναι ολιστική θεραπευτής και σχεδιάστρια κοσμημάτων της Amrit, ήθελε επίσης να εμπλουτίσει τη συλλογή με διακοσμητικές λεπτομέρειες που επικεντρώνονται στην ευεξία. Όλα τα πουκάμισα, για παράδειγμα, έχουν 11 κουμπώματα, επτά μπροστά και τέσσερα στην τσέπη και στις μανσέτες -από πολύτιμους λίθους σκαλισμένους στο χέρι στην Ινδία. «Έχουμε επτά τσάκρα στο σώμα μας», λέει εκείνη, «άρα γιατί να μην βάλετε επτά κάτω από το μπροστινό μέρος του πουκαμίσου, έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν όλα τα τσάκρα σας;»

Κάθε πουκάμισο έχει διαφορετικούς πολύτιμους λίθους, αλλά περιλαμβάνουν το μάτι της τίγρης, τη φεγγαρόπετρα, τον αμέθυστο, τον ροζ χαλαζία, το σμαράγδι και πολλά άλλα -όλα ποικίλλουν σε διαφορετικές αποχρώσεις και αντιπροσωπεύουν διαφορετικές ιδιότητες, όπως πλούτο, αγάπη και σοφία. «Δούλεψε πολύ σκληρά σε αυτό - εγώ δεν το έκανα», αστειεύεται ο Pitt. «Έκανε όλη τη βαριά δουλειά».

Παρά το ξεκίνημά της, η σειρά έχει ήδη συγκεντρώσει μια σταθερή λατρεία (και με πουκάμισα με πάνω από 2.000 $ το κομμάτι, είναι ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα). Είδαν τις πωλήσεις να αυξάνονται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Οι άνθρωποι ήταν σπίτι και ήθελαν κάτι που να είναι ζεστό, άνετο και αβίαστο», λέει η Hari. «Μπορείς να το φορέσεις ως πιτζάμες ή με ένα τζιν ή μια φούστα». Πρόσφατα φορέθηκε και από διασημότητες όπως η Jennifer Garner και η Mary-Kate Olsen, της οποίας η σειρά The Row, επίσης, κυριαρχεί στον τομέα του luxury. «Ήταν ωραίο», λέει ο Pitt. «Οι Olsens είναι τόσο ταλαντούχες».

Κοιτάζοντας το μέλλον, οι δύο συνεργάτες έχουν σχέδια να επεκτείνουν την προσφορά προϊόντων τους, αλλά δεν βιάζονται ιδιαίτερα. «Ίσως μερικές κουβέρτες, καπέλα και κάλτσες από ανακυκλωμένο κασμίρι», λέει η Sat Hari. «Ήταν σκόπιμο να ξεκινήσω πολύ αργά, γιατί κανένας από εμάς δεν έχει ασχοληθεί με ρούχα στο παρελθόν». Προς το παρόν, νιώθουν άνετα να συνεχίσουν να κρατούν χαμηλούς τους τόνους του επιχειρηματικού τους σχεδίου, όπως ακριβώς τα αθόρυβα κομψά ρούχα τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS