ΣΤΙΛ

Το W Magazine γιορτάζει 50 χρόνια με τα μεγαλύτερα supermodels και 17 εντυπωσιακά εξώφυλλα


JTeam

7 Σεπτεμβρίου 2022

Το W Magazine γιορτάζει 50 χρόνια με τα μεγαλύτερα supermodels και 17 εντυπωσιακά εξώφυλλα
Τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας φωτογραφίζονται και μιλούν στο W Magazine

Το W Magazine συμπληρώνει αυτόν τον Σεπτέμβριο μισό αιώνα παρουσίας στον κόσμο των media και το γιορτάζει. Φυσικά για αυτή την σπουδαία επέτειο δεν θα μπροούσε να μην γιορτάσει με τις πιο λαμπερές προσωπικότητες, τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας της μόδας.

Πρόσωπα από την χρυσή εποχή του modeling που έχουν γράψει ιστορία στην μόδα και έγιναν θρύλοι, όπως η Naomi Cambpell, η Christy Turlington και η Cindy Crawford. Mεγάλα ονόματα που διαμορφώνουν την μόδα του σήμερα όπως η Bella Hadid και νέα ενδιαφέροντα πρόσωπα όπως η He Cong.

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μόδας και του modeling συναντιούνται τώρα σε όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 17 εντυπωσιακά εξώφυλλα από τους κορυφαίους φωτογράφους μόδας αυτή την στιγμή. Γυναίκες που διαμόρφωσαν και εξακολουθούν να επηρεάζουν την βιομηχανία φωτογραφήθηκαν και μίλησαν στο περιοδικο για όσα έχουν αλλάξει από τότε, μέχρι σήμερα.

Amber Valletta

«Στα 48 του, το μοντέλο που έγινε γνωστό στα ‘90s είναι τόσο απασχολημένο όσο ποτέ. «Δεν υπήρχαν πραγματικά γυναίκες που έκαναν μόντελινγκ στην ηλικία μου πριν από μια δεκαετία», λέει. «Στο παρελθόν, κάθε τόσο έβλεπες ένα μοντέλο στα 40 της, αλλά ήταν ένα είδος συμβολισμού. Αυτό δεν είναι συμβολισμός. Βρίσκω τεράστιες δουλειές».

Jenny.Gr
Instagram/@wmag

Cindy Crawford

Στα 56 της, η Crawford παραμένει στην κορυφή. «Το να είσαι μοντέλο είναι, κατά κάποιο τρόπο, σαν να είσαι αθλητής», λέει. «Είναι μια ικανότητα και γίνεσαι καλύτερος σε αυτό. Αλλά, όπως συμβαίνει με έναν αθλητή, η φυσική υπόσταση αλλάζει. Γνωρίζω ότι δεν φαίνομαι όπως όταν ήμουν 25 ετών, αλλά φέρνω εμπειρίες και αυτοπεποίθηση μπροστά στην κάμερα που δεν είχα τότε».

Jenny.Gr
Instagram/wmag

Naomi Cambpell

Για δεκαετίες, η Naomi έχει χτίσει πάνω στον θρύλο της, δημιουργώντας ευκαιρίες για νέα ταλέντα. «Μου αρέσει να χρησιμοποιώ την πλατφόρμα που έχω για να βοηθήσω νέους σχεδιαστές», λέει. «Η μόδα μου έχει προσφέρει τόσα πολλά και είναι μέρος της φιλοσοφίας μου να το μοιράζομαι αυτό».

Jenny.Gr
Instagram @wmag

Kendall Jenner

Ο κόσμος παρακολούθησε τη μεταμόρφωση της Kendall Jenner από τηλεοπτικό σταρ στην εφηβεία σε κορυφαίο μοντέλο. «Σε ένα ορισμένο σημείο, όλα προχωρούσαν τόσο γρήγορα», λέει. «Αλλά τώρα νιώθω ότι μπορώ πραγματικά να το εκτιμήσω πολύ περισσότερο και να είμαι εξαιρετικά παρούσα. Είμαι σε ένα σημείο όπου μπορώ να χωρίσω τις διαφορετικές πτυχές της ζωής μου».

Jenny.Gr
Instagram/@wmag

Shalom Harlow

Από τότε που έγινε viral ένα βίντεο με την Ηarlow να χορεύει στα γυρίσματα μιας φωτογράφησης, το super model έχει συνειδητοποιήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των social media. «Στο παρελθόν ήμασταν σαν ηθοποιοί του βωβού κινηματογράφου, οπότε το να έχουμε πρόσβαση σε μια φωνή είναι μια διαφορετική εμπειρία», λέει. «Αλλά τότε, το να περπατάς σε μια πασαρέλα όπου όλοι έχουν σηκώσει τα τηλέφωνά τους δεν ήταν ωραίο. Και ακόμη και τα after party είναι λιγότερο διασκεδαστικά. Οι άνθρωποι τώρα παίζουν μπροστά στις κάμερές τους αντί να χορεύουν πραγματικά».

Jenny.Gr
Ιnstagram @wmag

Αdut Αkech

Στα 22 της χρόνια, η Αdut Αkech έχει περπατήσει εκατοντάδες πασαρέλες, αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένα που δεν θα ξεχάσει ποτέ. «Μία από τις πολλές αξέχαστες στιγμές της καριέρας μου ήταν να γράψω ιστορία με το να έγινα το δεύτερο μαύρο κορίτσι που έκλεισε ένα show υψηλής ραπτικής Chanel ως νύφη το 2018», θυμάται, προσθέτοντας, «Με διάλεξε ο ίδιος ο Karl Lagerfeld».

Jenny.Gr
Instagram/@wmag

Iman

Όταν η θρυλική Iman πήγε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες «υπήρχε η ιδέα ότι θα μπορούσε να υπάρχει μόνο ένα μαύρο μοντέλο κάθε φορά», λέει. «Δημιουργούσε εχθρότητα και ανταγωνισμό μεταξύ μας. Αλλά άρχισα να γίνομαι φίλος με μαύρα μοντέλα επίτηδες. Ήταν αυτοί που θα μου πουν ποιος ήταν ο καλύτερος φωτογράφος για εμάς, ποιος ήταν ο καλύτερος κομμωτής για τα μαλλιά μας, ο καλύτερος makeup artist για το δέρμα μας. Γίναμε μια φυλή και εξακολουθούμε να είμαστε αυτή η φυλή».

Jenny.Gr
Instagram/@wmag

Karlie Kloss

«Πριν από δεκαπέντε χρόνια αυτόν η Karlie Kloss έκανε το ντεμπούτο της στο #NYFW. «Ξεκίνησα την καριέρα μου στο τέλος αυτού που μερικοί άνθρωποι αποκαλούν «χρόνια του λυκόφωτος», ακριβώς πριν από τα social media», λέει. «Αισθάνομαι ευγνώμων για αυτό το timing - που έζησα αυτές τις γλυκές τελευταίες στιγμές πριν αλλάξει ο κλάδος».

Jenny.Gr
Instagram/@wmag

Christy Turlington

«Μερικές από εμάς κάναμε το βίντεο για το «Freedom ’90» του George Michael και βγήκαμε στην πασαρέλα του Versace κάνοντα ςlip-synching το τραγούδι. Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος για μερικά χρόνια - μέχρι που κάηκα και ήμουν πραγματικά έτοιμη να φύγω. Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι υπάρχει ένας βαθμός θεάτρου στη μόδα. Δεν είναι απαραίτητα μια αντανάκλαση της πραγματικότητας».

Jenny.Gr
Instagram/@wmag

Bella Hadid

Από το ντεμπούτο της στο #NYFW το 2014, η Bellah Hdid έχει γίνει ένας από τους πιο συναρπαστικούς χαμαιλέοντες του στιλ που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει εντός και εκτός πασαρέλας. «Επανεφευρίσκω συνεχώς τον εαυτό μου», λέει στο W. «Θέλω να δείξω κάθε εκδοχή του εαυτού μου που μπορώ να γίνω. Για εκατοντάδες χρόνια ήταν, "έτσι φαίνεται μια γυναίκα και έτσι ένας άντρας", τώρα δεν είμαστε τόσο εγκλωβισμένοι σε αυτό».

Jenny.Gr
Instagram/@wmag

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.