ΣΤΙΛ

«Revenge looks»: Από τη Diana ως την Lori Harvey, οι γυναίκες που χώρισαν και απογείωσαν το στιλ τους


Τόνια Τζάφερη

16 Νοεμβρίου 2022

«Revenge looks»: Από τη Diana ως την Lori Harvey, οι γυναίκες που χώρισαν και απογείωσαν το στιλ τους
Gotham / Getty images
Tα «Revenge looks» των celebrities συνεχίζονται μέχρι και σήμερα και αποτελούν έμπνευση για όλο και περισσότερες γυναίκες

Όσο και να μην μου αρέσει ο όρος «εκδίκηση», όταν πρόκειται για γυναικεία «Revenge looks», δεν υπάρχει τίποτα που να εμπνέει περισσότερο από αυτά. Πρόκειται για φορέματα και σύνολα που έγραψαν ιστορία γιατί φορέθηκαν την κατάλληλη στιγμή και με τον κατάλληλο τρόπο από γυναίκες που θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα μετά τον χωρισμό τους.

Θέλησαν να δείξουν στον πρώην, πλέον, σύντροφό τους, τι έχασαν και από ότι έδειξε η ιστορία, τα κατάφεραν εκπληκτικά. Πολλές είναι οι διάσημες προσωπικότητες των οποίων το στιλ μπήκε στο προσκήνιο, αμέσως μετά από έναν δύσκολο χωρισμό.

Όλα φυσικά ξεκίνησαν από την πριγκίπισσα Diana, η οποία και ξεκίνησε τη συγκεκριμένη «τάση». Το «Revenge dress» της Diana, ήταν το iconic μαύρο φόρεμα με το οποίο εμφανίστηκε στο ετήσιο event το 1994 του Vanity Fair. Μάλιστα το αισθησιακό φόρεμα από μετάξι, με το άνοιγμα στους ώμους, ήταν δημιουργία της Ελληνίδας σχεδιάστριας, Christina Stambolian.

Ήταν η περίοδος που ο πρίγκιπας Κάρολος ανακοίνωνε πως απάτησε την σύζυγό του και οι δυο τους είχαν διαλέξει χωριστούς δρόμους. Η Lady Diana φρόντισε με τον πιο έμμεσο και διακριτικό τρόπο να περάσει το δικό της μάθημα/μήνυμα τόσο στον Κάρολο, όσο και στο κοινό της.

«Ήταν η πρώτη φορά που οι άνθρωποι γνώριζαν τη νέα Diana, αυτή που δεν χρειαζόταν τη βασιλική οικογένεια, ειδικά τον πρίγκιπα Charles», έγραφαν τα δημοσιεύματα της τότε εποχής αμέσως μετά την εμφάνιση της Diana, στην εκδήλωση του Vanity Fair.

Η Diana ωστόσο δεν ήταν η μόνη που θέλησε μετά τον χωρισμό της, να κάνει την δική της υπενθύμιση για το ποια πραγματικά είναι, μέσα από μια τολμηρή και iconic επιλογή.

Η Taylor Swift με τους στίχους της από το νέο της άλμπουμ “Midnights” μιλάει για “revenge dressing” στο τραγούδι της «Vigilante Shit»: «Λένε ότι μια εμφάνιση μπορεί και να σκοτώσει, ίσως και να το δοκιμάσω. Δεν ντύνομαι για τις γυναίκες, μα ούτε για τους άντρες, ντύνομαι για εκδίκηση», τραγουδά η Swift.

Η Khloe Kardashian ήταν επίσης μια από τις γυναίκες η οποία παρουσίασε το δικό της “Revenge Body”, θέλοντας να παρακινήσει γυναίκες να γίνουν οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους, μετά από έναν χωρισμό που τις πλήγωσε.

Jenny.Gr

Η ίδια άλλωστε είχε καταφέρει να αλλάξει την εξωτερική της εμφάνιση και να αποκτήσει το γυμνασμένο σώμα που πάντα ονειρευόταν, λίγους μήνες μετά τον χωρισμό της. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση το μήνυμα είναι αρκετά προβληματικό, καθώς προωθεί έντονα το body dysmorphia και μια διαστρεβλωμένη εικόνα του τι θεωρείται όμορφο και πρέπει να το ζηλεύεις.

Μια ακόμη περίπτωση είναι και η Lori Harvey. Μοντέλο και επιχειρηματίας, η οποία λίγο μετά τον χωρισμό της από τον Michael B. Jordan έχει αναδειχθεί σε icon. Τα σύνολά της γρήγορα κατακλύζουν τα media και εμπνέουν όλο και περισσότερες για «revenge looks» και «power dressing» σύνολα.

Και ενώ θα μπορούσαμε επί ώρες να βλέπουμε την στιλιστική μεταμόρφωση των celebrities, ύστερα από έναν επίπονο χωρισμό, είναι σημαντικό να κρατήσουμε την δύναμη και αυτοπεποίθηση που αντλεί κάθε γυναίκα μέσα από τη μόδα και το προσωπικό της στιλ.

Ίσως να μην χρειάζεται να πάρεις εκδίκηση από κανέναν και με κανέναν τρόπο, ωστόσο τα «revenge looks», όπως έχουν πλέον καθιερωθεί, είναι εδώ να υπενθυμίζουν σε καθεμία και καθέναν, πως τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να ανθίζεις, πέρα από τον ίδιο σου τον εαυτό. Μην τιμωρείς τον εαυτό σου επειδή άφησες ανθρώπους να σε εκμεταλλευτούν, καθώς τότε μπορεί να μην γνώριζες τις προθέσεις τους, όμως οι εμπειρίες σου είναι αυτές που τελικά θα διαμορφώσουν το ποια πραγματικά είσαι. Μη διστάζεις να το αναδεικνύεις αυτό, με κάθε ευκαιρία και τρόπο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.