ΣΤΙΛ

Η θηλυκότητα έχει τον ορισμό που εσύ θα της δώσεις. Και αυτά τα looks το αποδεικνύουν


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

8 Μαρτίου 2023

Η θηλυκότητα έχει τον ορισμό που εσύ θα της δώσεις. Και αυτά τα looks το αποδεικνύουν
Instagram/jennywalton
Η έννοια της θηλυκότητας δεν χρειάζεται να συμπορεύεται με την έννοια του girly

Η θηλυκότητα είναι μέσα μας, είναι στον αέρα μας, είναι στην προσωπικότητά μας, είναι στις κινήσεις μας και στον τρόπο ομιλίας μας. Εκφράζεται με διαφορετικές μορφές, από το προσωπικό σου στυλ, ακόμη, κι ερμηνεύεται με κάθε τρόπο. Παίρνει τον ορισμό που εσύ θα της δώσεις, όπως θέλεις να της τον δώσεις.

Όταν πρόκειται για ρούχα, οι «κανόνες» και τα καλούπια μεταβάλλονται, ανάλογα με την εποχή. Και σίγουρα, σήμερα, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του περασμένου αιώνα. Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, αλλά μερικά παρέμειναν τα ίδια.

Στην παρακάτω λίστα, σας έχω τα 5 looks που προσδιορίζουν τη θηλυκότητα σε κάθε μορφή της, και που σίγουρα θα θελήσεις να δοκιμάσεις.

1. Η vintage αισθητική

Η θηλυκότητα του χθες μεταφέρεται στο σήμερα με μερικές σύγχρονες πινελιές. Η δεκαετία του 1950 με τις πλούσιες σε ύφασμα και όγκο φούστες της, τη λεπτή μέση, τα γάντια και τα «γατίσια» γυαλιά ηλίου θα είναι για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας. Κομψή, παιχνιδιάρικη και σικάτη.

2. Η boho chic αισθητική

Μια ολόσωμη φόρμα από μαλακό ύφασμα και άερινη γραμμή, θα μαγνητίζει πάντα τα βλέμματα. Είναι κάτι στην αύρα ενός 70's look που σε κάνει αυτόματα θελκτική και θηλυκή. Ίσως είναι η ελευθερία που θυμίζει η εποχή, ίσως είναι ο τρόπος που περπατάς όταν φοράς ένα 70's look, ίσως είναι η Έλενα Ναθαναήλ στο «Εκείνο το καλοκαίρι».

3. Η ανδρόγυνη αισθητική

Φυσικά κι ένα power suit μπορεί να είναι θηλυκό και μάλιστα πολύ πιο θηλυκό από πολλά φορέματα. Η έννοια της θηλυκότητας δεν χρειάζεται να συμπορεύεται με την έννοια του girly. Σήμερα η θηλυκότητα μπορεί να είναι δυναμική και αποφασιστική με ένα υπέροχο καλοραμμένο κοστούμι.

4. Η sexy αισθητική

Ναι, γιατί όχι; Φυσικά και μπορείς να είσαι sexy και θηλυκή ταυτόχρονα. Με διαφάνειες, μακριά αέρινα υφάσματα και πολλά μικρά γυαλιστερά κοσμήματα μεταμορφώνεσαι σε νύμφη.

5. Η minimal αισθητική

Μερικές φορές δεν χρειάζεσαι πολλά. Μερικές φορές αρκεί η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.