ΣΤΙΛ FASHION NEWS

The Greek Bar Jacket: Η Mαριάννα Οικονόμου σκηνοθετεί το ντοκιμαντέρ του Dior για το show στην Αθήνα


Μάρθα Κουμπάνη

13 Ιανουαρίου 2022

The Greek Bar Jacket: Η Mαριάννα Οικονόμου σκηνοθετεί το ντοκιμαντέρ του Dior για το show στην Αθήνα
Dior
To The Greek Bar Jacket κάνει πρεμιέρα

Ο Dior παρουσιάζει το The Greek Bar Jacket, ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην συνεργασία του εμβληματικού, γαλλικού οίκου με τους Έλληνες καλλιτέχνες για την δημιουργία της συλλογής Dior Cruise 2022. Στην σκηνοθεσία του film βρίσκεται η Μαριάννα Οικονόμου, η οποία όπως αποκαλύπτεται ακολουθούσε την ομάδα του οίκου στις προετοιμασίες για το καθηλωτικό show στην Αθήνα, επί 7 ολόκληρους μήνες.

Η creative director του οίκου Maria Grazia Chiuri επέλεξε να συνεργαστεί με την δημιουργό Μαριάννα Οικονόμου, έχοντας δει το ντοκιμαντέρ της “When Tomatoes Met Wagner“, του 2019. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους, είναι το Τhe Greek Bar Jacket, το οποίο κάνει τη διαδικτυακή πρεμιέρα του σήμερα, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου και μας ταξιδεύει από το Παρίσι μέχρι το Άργος, το Σουφλί, την Θάσο, τον Πειραιά και τελικά την Αθήνα μέχρι την παρουσιάση του Cruise Show 2022, εμπνευσμένο από την αρχαία αλλά και τη σύγχρονη Ελλάδα.

Αυτό ήταν το όραμα της Chiuri: Nα τιμήσει τον ελληνικό πολιτισμό και τη λαϊκή τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Και για το επιτύχει χρειάστηκε εκείνη και η ομάδας της να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν από κοντά την ελληνική παράδοση.

Η Μαριάννα Οικονόμου ακολούθησε και επισκέφτηκε αρχικά το εργαστήριο του ράφτη Αριστείδη Τζονεβράκη, που φιλοτέχνησε την σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού Bar jacket της Dior, με σπάνιας ομορφιάς κεντήματα. Στη συνέχεια το ταξίδι της την οδήγησε στο εργοστάσιο Silk Line, του Κώστα Μουχταρίδη και της Δήμητρας Κολοτούρα, που υλοποίησαν μια σειρά από υφάσματα με το κλασικό σχέδιο print της Dior, παράγοντας τα όμως με παραδοσιακές τεχνικές.

Ακολούθησε η Θάσος, όπου η Οικονόμου συνάντησε την καλλιτέχνη Χριστιάνα Σούλου της οποίας τα εμπνευσμένα από τις γυναικείες μορφές της μυθολογίας σχέδια, εντυπώθηκαν πάνω στα φορέματα της συλλογής. Για το τέλος και με την επιστροφή της στην Αθήνα γνώρισε το ατελιέ της οικογένειας Τσαλαβούτα, που ειδικεύεται στην παραγωγή παραδοσιακών ψαράδικων καπέλων.

Δείτε το trailer και στη συνέχεια το film:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.