ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Open for a Change: Ο οίκος Valentino κυκλοφορεί το πρώτο conscious sneaker


JTeam

18 Ιανουαρίου 2022

Open for a Change: Ο οίκος Valentino κυκλοφορεί το πρώτο conscious sneaker
Ο γνωστός οίκος κάνει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην βιωσιμότητα

Ο οίκος Valentino εντείνει τις προσπάθειές του για μια πιο βιώσιμη μόδα παρουσιάζοντας το νέο project Open for a Change.

Δύο από τα επώνυμα αθλητικά παπούτσια τoυ οίκου, τα Open και Rockstud Untitled, έχουν επανασχεδιαστεί με γνώμονα το περιβάλλον.

Οι νέες εκδοχές περιλαμβάνουν εν μέρει ανακυκλωμένα και βιολογικά υλικά, τα οποία χρησιμοποιούνται ως εναλλακτική λύση στο δέρμα που παράγεται από βισκόζη και πολυουρεθάνη πολυολών που προέρχονται από καλαμπόκι. Αυτά τα υλικά βρίσκονται σε τμήμα του επάνω μέρους και των δύο μοντέλων και σε τμήμα της πλαϊνής ταινίας του Open. Άλλα κομμάτια του παπουτσιού είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, ενώ τα studs με την υπογραφή του Valentino στο Rockstud Untitled είναι επίσης κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο νάιλον.

Αυτή η eco friendly προσέγγιση αντικατοπτρίζεται στη θήκη των παπουτσιών και στη συσκευασία, τα οποία είναι κατασκευασμένα από πλήρως ανακυκλωμένο βαμβάκι και χαρτί, το οποίο προέρχεται από δάση με αειφόρο διαχείριση.

«Με το Valentino Garavani Open for a Change, το πρώτο μας προϊόν με γνώμονα τη συνείδηση, ενισχύουμε τη δέσμευσή μας για πιο βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jacopo Venturini, ο οποίος ανέφερε για πρώτη φορά στο WWD τον στόχο να κυκλοφορήσει το sneaker τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο και να θέτουμε στόχους στο μέλλον που είναι όλο και πιο φιλόδοξοι για δημιουργικές καινοτομίες που βασίζονται σε συνειδητή βάση» δήλωσε και τόνισε: «Είμαι αφοσιωμένος σε αυτήν την αποστολή, πιστεύω ότι αυτό θα είναι το κλειδί για το μέλλον».

Όπως έχουμε αναφέρει, ο Valentino έχει δεσμευτεί να καταργήσει εντελώς την γούνα από το 2022 και το alpaca από την άνοιξη του 2022. Συνεργάζεται επίσης με φιλικούς προς το περιβάλλον προμηθευτές βισκόζης για το 70 τοις εκατό της παραγωγής της.

«Σε έναν κόσμο όπου το ανθρώπινο κεφάλαιο βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων του maison, η ευθύνη μου είναι να δημιουργήσω ένα πιο προσεγμένο και προσεκτικό επιχειρηματικό μοντέλο με εταιρική κουλτούρα βασισμένη σε ηθικές αξίες», κατέληξε ο Venturini.

Τα πάνινα παπούτσια Open και τα Rockstud Untitled που αποτελούν μέρος του Open for a Change πωλούνται στα $690 και $850, αντίστοιχα. Περιλαμβάνονται στην ανοιξιάτικη συλλογή του Valentino 2022 και είναι διαθέσιμα στις μπουτίκ της εταιρίας παγκοσμίως και στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, καθώς και σε επιλεγμένους retailers, όπως Harrods, Saks Fifth Avenue και Galeries Lafayette. Τα sneakers είναι επίσης διαθέσιμα online στα LuisaViaRoma, Ssense, Mytheresa και Net-a-porter.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.